top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

80 nieuwe COVID-19 besmettingen in de afgelopen 24 uur in Israël


Ter illustratie. Foto MDA


Het Israëlische ministerie van Volksgezondheid heeft vanmorgen de nieuwe COVID-19 cijfers van de afgelopen 24 uur bekendgemaakt waaruit blijkt dat er slechts 80 nieuwe virus patiënten zijn bijgekomen.


In totaal zijn er nog 1.423 COVID-19 patiënten in het land, een lichte stijging ten opzichte van de de cijfers van woensdag.


Hiervan liggen er opnieuw minder in de ziekenhuizen, het zijn er slechts 154, waarvan 56 in kritieke toestand met 55 van hen aangesloten aan beademingsapparatuur.


Het dodental staat op 6.971.


De cijfers werden bekend kort nadat het ministerie van Volksgezondheid had aangekondigd dat er opnieuw een aantal beperkingen worden opgeheven voor mensen die tweemaal zijn gevaccineerd en een Groen Paspoort hebben of hersteld van COVID-19.


Zo mogen bij sportwedstrijden en evenementen in de buitenlucht een onbeperkt aantal bezoekers aanwezig zijn, hoeven geen treinkaartjes meer vooraf te worden besteld, en mogen er onbeperkt aantal personen in een taxi.


Sportscholen en openbare zwembaden zullen werken volgens een apart "paarse pas" systeem in plaats van de groene pas, wat betekent dat degenen die niet zijn gevaccineerd ook kunnen deelnemen, maar de regels voor afstanden blijven bestaan.


Voor de nog niet gevaccineerde kinderen geldt nu dat zij in binnenruimten voor het bijwonen van culturele evenementen met 50 deelnemers aanwezig mogen zijn en met 500 voor evenementen die buiten worden gehouden.

31 weergaven0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page