top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: 9 raketten richting zuid Israël na verwijdering gemaskerde jongelui uit Al-aqsa moskee


Screenshot video


Na confrontaties tussen politie en gemaskerde jongeren in de Al-aqsa moskee hebben terroristen uit Gaza 9 raketten de afgelopen nacht op zuid-Israël afgevuurd.


Volgens de Israel Defense Forces werden vijf projectielen gelanceerd in het eerste salvo, waarvan er vier werden onderschept door luchtverdedigingssystemen. De gemeente Sderot zei dat een van de raketten een fabriek in het industriegebied trof en schade aanrichtte. Er waren geen meldingen van gewonden.

Later in de nacht werden nog eens vier raketten gelanceerd vanuit de Gazastrook die in open gebieden landden.Voorafgaand aan de sirenes hekelde de in Gaza regerende Hamas-terreurgroep het optreden van de politie bij de heilige plaats Jeruzalem als "een ongekende misdaad" en drong er bij de Palestijnen op aan "massaal naar de Al-Aqsa-moskee te gaan om deze te verdedigen".


De schermutselingen vonden plaats nadat enkele honderden veelal gemaskerde moslimaanbidders zich na het ramadangebed hadden gebarricadeerd in de Al-Aqsa-moskee.


Arabische relschoppers die zichzelf barricaderen in de Al-Aqsa-moskee schoten in de moskee met vuurwerk naar politieagenten.
Na ongeveer een uur begon de politie de aanbidders vreedzaam te ontruimen. Er bleven echter een tiental gemaskerde gelovigen in de moskee, met meldingen van oproerpolitie die verdovingsgranaten gebruikte om het gebied te ontruimen. De Palestijnse Rode Halve Maan zei dat zeven Palestijnen verwondingen opliepen door kogels met rubberen punt en afranselingen tijdens botsingen met de Israëlische politie op het terrein van de Al-Aqsa-moskee.

De Israëlische politie zei in een verklaring dat ze gedwongen was de compound binnen te gaan nadat gemaskerde agitators zich met vuurwerk, stokken en stenen in de moskee hadden opgesloten.


"Toen de politie binnenkwam, werd er met stenen naar hen gegooid en werd er vanuit de moskee vuurwerk afgeschoten door een grote groep agitators", aldus de verklaring, eraan toevoegend dat een politieagent gewond raakte aan zijn been.


Palestijnse groeperingen veroordeelden de aanvallen van Israël op gelovigen, die zij beschreven als een misdaad.


Na de ontruiming van de Al-aqsa moskee vielen Arabische relschoppers een bus aan nabij de Leeuwenpoort.

257 weergaven1 opmerking

1 Comment


R Thomasson
R Thomasson
Apr 05, 2023

Dat er überhaupt herhaaldelijke problemen zijn in de Al Aksa moskee, kunnen de Israëliërs hun dankbaarheid betogen aan de ‘grote strateeg’ Mosje Dayan. Hij vond het nodig de Tempelberg cadeau te geven aan de moslims precies 90 minuten nadat het, na 2000 jaar, weer was heroverd en in Joodse handen. Hij zei toen: “Ik ken de Arabieren en zij zouden zeer dankbaar voor zijn”. Wij kennen inmiddels ook de Arabieren en wij weten na bijna 56 jaar hoe dankbaar ze zijn! Ook de christelijke wereld weet hoe dankbaar en vredelievend moslims zijn. Hoe zij omgaan met mensen die een andere god hebben dat hun bloeddorstige Allah. https://ejbron.wordpress.com/2023/04/04/ramadan-bombathon-2023-9/ en https://www.youtube.com/watch?v=z1C1NBmVxaI De beschietingen uit Gaza moet men beschouwen als een Act o…

Like
bottom of page