top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Aantal actieve viruspatiënten onder de 18.000 gedaald


Ter illustratie. Foto Jakayla Toney op Unsplash


UIt de woensdagochtend in Israël gepubliceerde coronacijfers van het ministerie van Volksgezondheid blijkt dat de 4e virusgolf duidelijk op zijn retour is, waarbij ook het totaal aantal virus patiënten blijft dalen.


Op dinsdag werden 93.228 mensen op Covid-19 getest, waarbij 1.130 (1,28%) positief bleek te zijn op het coronavirus.


Het totaal aantal actieve viruspatiënten in het land blijft dalen en stond om middernacht op 16.839, terwijl dat maandag nog op 17.512 stond.


Hiervan zitten 54 mensen in een quarantainehotel, terwijl in de ziekenhuizen 472 mensen zijn opgenomen, 16 minder dan op maandag.


Van hen verkeren 352 patiënten in ernstige toestand, 8 minder dan op maandag, waarvan 156 aan beademingsapparatuur zijn aangesloten, 5 minder dan op maandag.


Het dodental is met 13 gestegen naar 8.023.


Uit een Israëlisch onderzoek uitgevoerd in het Ichilov-ziekenhuis in Tel Aviv en gepubliceerd in het prestigieuze tijdschrift Lancet Microbe bleek dat het niveau van antilichamen na een boosterdosis van het coronavaccin, 50 keer steeg tot ongeveer 96%.


Het onderzoek vond plaats onder een grote groep gezonde gezondheidswerkers. De studie werd geleid door Dr. Esti Sage, VP van Information Systems and Operations en directeur van de Ichilov Vaccine Operation Unit, en onderzocht het effect van het derde vaccin onder 346 werknemers.


Slechts twee proefpersonen reageerden helemaal niet en het niveau van antilichamen in hun bloed bleef negatief, terwijl een klein aantal extra proefpersonen reageerde met slechts een matige verhoging van het niveau van antilichamen, ondanks de boosterdosis.


In totaal 3.866.248 Israëli's ontvingen de derde dosis van het COVID-19-vaccin, waarbij 5.705.084 de tweede dosis kregen en 6.210.282 de eerste dosis kregen.


Uit onderstaande grafiek met viruspatiënten per leeftijdsgroep blijkt duidelijk dat het overgrote deel niet is gevaccineerd, waarbij lichtblauw = niet gevaccineerd; groen = gedeeltelijk gevaccineerd; donkerblauw = volledig gevaccineerd.43 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page