top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Aantal besmette personen in Israël blijft toenemen, ook meer mensen in het ziekenhuis


Ter illustratie. Drive-through testen. Foto via Wix


Ook in Israël is het einde van de stijging in het aantal nieuwe dagelijkse besmettingen niet in zicht. Op vrijdag werden er 1.118 nieuwe besmettingen gemeld, op zaterdag werden minder mensen getest en was dat aantal 430 waarbij het positiviteitspercentage hoog bleef en uitkwam op 1,47%.


Op zaterdag werden er 32.657 mensen op het virus getest, waarbij 430 van hen besmet bleken, het positiviteitspercentage kwam uit op 1,47%.


Er zijn nu 6.622 actieve patiënten in het land , waarvan 124 in de ziekenhuizen liggen, van hen zijn er 63 in ernstige toestand en 18 van hen kritiek met 16 patiënten aangesloten aan beademingsapparatuur.


Het dodental staat nu op 6.448.


Inmiddels is duidelijk dat er in de komende meer beperkingen zullen worden aangekondigd, waarbij er beperkingen zullen komen op het aantal personen in restaurants en bij evenementen.


Ook wordt gesproken over het volledig herinvoeren van het Groene Paspoort, waardoor niet-gevaccineerden beperkt zullen worden in het bezoeken van restaurants en evenementen.


Afgelopen vrijdag werd al bekend dat de komende dagen Spanje en Griekenland, en mogelijk ook Engeland, op de zogenaamde rode lijst zullen worden geplaatst, waardoor het bezoeken van die landen verboden wordt op straffe van een boete van € 1.260 per persoon.263 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page