top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Aantal Rode Landen wordt verminderd nu besmettingen met Omicron variant in Israël snel toenemen


Ter illustratie. Screenshot YouTube


Volgens berichten in de Hebreeuwse media zal Israël het aantal Rode Landen terugbrengen van 69 naar 15. Bestemmingen zoals de VS, Canada en het VK blijven echter verboden naar toe te reizen.


Channel 13 en 12 zeiden maandagavond dat een commissie van het ministerie van Volksgezondheid had aanbevolen 54 landen te verwijderen van de lijst met bestemmingen die als "rood" worden beschouwd en waarvoor speciale toestemming nodig is om van of naar te vliegen.


Hoewel er nog geen officiële bevestiging is, werd door beide zenders duidelijk gemaakt dat de volgende landen vooralsnog op de Rode Lijst blijven staan: Amerika, het Verenigd Koninkrijk, Canada, Frankrijk, de VAE, Zwitserland, Zuid-Afrika, Ethiopië, Tanzania, Nigeria, Hongarije, Spanje, Portugal, Turkije en het op maandag toegevoegde Mexico.


Minister van Volksgezondheid Nitzan Horowitz zondag had zondag al gezegd dat "met de Omicron variant die zich snel door het land verspreidt en een nieuwe COVID-19-uitbraak veroorzaakt, Israël binnenkort veel beperkingen op vliegreizen van en naar het land zou opheffen die waren opgelegd om de komst van de Omicron variant te vertragen, maar nu Omicron in het land snel rondgaat het geen zin meer heeft beperkingen op te leggen".


"Op het moment dat de besmettingen zich verspreiden, heeft het geen zin om de toegang vanuit het buitenland tegen te houden", zei Horowitz in een interview tegen de openbare omroep Kan.


Mogelijk volgende week gaat de nieuwe Rode Lijst van kracht worden.
94 weergaven0 opmerkingen

Kommentarer


bottom of page