top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Aardbevingsoefening van het Israëlische Ministerie van Defensie simuleert het ontvangen van noodhulp


Foto woordvoerder van het Israëlische Ministerie van Defensie


Ongeveer een maand na de aardbeving in Turkije leidt de National Emergency Management Authority (NEMA) van het ministerie van Defensie samen met Israëlische nood- en reddingsdiensten een internationale oefening gericht op het ontvangen van internationale hulp in het geval van een aardbeving.

De oefening is vandaag (zondag) begonnen en vindt plaats tot 15 maart 2023. Ongeveer 120 deelnemers uit 17 landen zullen deelnemen aan de oefening, waaronder teams uit Albanië, Oostenrijk, België, Bosnië, Bulgarije, Tsjechië, Estland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Letland, Macedonië, Malta, Montenegro, Roemenië, Spanje, Zweden, de Europese Unie (EU) en de Verenigde Naties (VN).

De oefening simuleert alle noodzakelijke noodprocedures, inclusief de initiële beslissing om internationale hulp aan te vragen, het integreren van buitenlandse reddingsteams, het verdelen van hulp over verschillende locaties in het land en het ontvangstproces van internationale hulp. Enkele scenario's die tijdens de oefening worden gesimuleerd, zijn onder meer zoek- en reddingsoperaties voor aardbevingen, evacuatieoefeningen, schadebeoordelingsprocessen en het ontvangen van internationale hulp uit verschillende landen.

Directeur van de National Emergency Management Authority, Brig. Gen. (Res.) Yoram Laredo: “De National Emergency Management Authority heeft 2023 aangewezen als het jaar om ons te concentreren op het verbeteren van de nationale aardbevingsparaatheid, waarbij de verwoestende aardbeving in Türkiye de uitdagingen waar we voor staan ​​nog meer benadrukte. De zeer gewaardeerde samenwerking met onze partners in het buitenland is een cruciaal element om dit te bereiken en vergroot de capaciteit van de staat Israël om uitgebreide humanitaire hulp te ontvangen in noodsituaties.”
836 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page