top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Afgelopen nacht opnieuw barrage van raketten op centraal Israël


Screenshot KAN nieuws


Hamas hield woord en deed wat ze zaterdagavond via social media hadden aangekondigd waardoor grote delen van centraal Israël de afgelopen nacht onder een barrage van raketten uit Gaza kwam te liggen en honderdduizenden mensen een veilig heenkomen moesten vinden in schuilkelders of beveiligde kamers in hun huizen en appartementen..


Zoals uit bovenstaande Tweet blijkt zou er na 0.00 uur een aanval op Tel Aviv plaatsvinden, dat is gebeurt, vanaf 0.16 was het een onophoudelijk alarm voor inkomende raketten in het gebied van Gaza tot Herzeliya en oostelijk tot Modiin.


Volgens de IDF zijn er zo een 55 raketten in één keer tijdens een barrage op centraal Israël afgevuurd. Daarbij is schade aan gebouwen en wegen ontstaan maar zijn slachtoffers gevallen. Wel moesten 10 mensen in het ziekenhuis behandeld worden, na te zijn gevallen op weg naar de schuilkelders.


Later in de werd het gebied tussen Gaza en Beersheva onder vuur genomen en werden opnieuw tientallen raketten afgevuurd.


De IDF heeft inmiddels bekend gemaakt tientallen commandanten van Hamas en Islamic Jihad te hebben omgebracht.

Zaterdagavond laat zei premier Netanyahu in een tv toespraak o.a."dat er nog een paar dagen" strijd in het verschiet liggen. Hij beschuldigde Hamas van het plegen van een dubbele oorlogsmisdaad door raketten af ​​te vuren op Israëlische burgers vanuit bevolkingscentra in Gaza."

Zijn hele toespraak kunt u hiernonder zien en horen:

Het ziet er niet naar uit dat we een rustige Shavuot zullen krijgen, de IDF zegt nog enige tijd nodig hebben voordat alle doelen zijn bereikt, Hamas zegt dat haar doel is om heel 'Palestina' te bevrijden van de Zionisten' zoals Hamas leider Haniyeh vanuit het veilige Qatar zaterdagavond aankondigde.
175 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page