top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

'Aftellen' - een nieuwe column van Simon Soesan10, 9, 8, 7, 6……..

Ik tel af. Er is weinig anders te doen. Ik begrijp dat Poetin erg geamuseerd was van de omgekeerde Scholtz-tango, maar ik heb een vermoeden dat het binnenkort welletjes geweest is voor Vladimir.


Langzaam maar zeker trapt iedereen in de volksklucht die Zelenski aan het opvoeren is: internationale hulp, met een totale waarde die bijna net zo groot is als het hele defensiebudget van de hele EU tezamen, is al in Oekraïne aangekomen, maar het is niet genoeg. Zelenski wil meer, veel meer en het laatste wat hij wil is dat u snapt dat hij en zijn kornuiten net zo gek, net zo corrupt en net zo crimineel zijn als de Russische agressor die “zomaar” zijn land kapotmaakt.


Europa, gedekt door de slaapwandelende president van de VS, wil “het juiste” doen. En terwijl Europa zich klaarmaakt voor genderloze wc’s, waar vrouwen met penissen vrouwen zonder penissen kunnen lastigvallen onder het mom van “persoonlijke uiting”, zitten Zelenski & Co. hun geld tellen en zoeken ze intens naar kopers voor een goed deel van de materialen die ze hebben ontvangen.


Niet dat het Poetin wat uitmaakt. Die kijkt wat er in Vlissingen binnenkomt voor de Oekraïense zielenpieten en heeft allang besloten dat dat materieel Oekraïne niet zal bereiken. Hoe dat zich zal uitspelen weet Vlad alleen, maar ik kan u beloven dat, wanneer het zover is, de EU zich als de gebeten hond zal gedragen. Ook de Nederlandse regering – aan het einde van haar miserabele carrière – zal ontkennen hier iets van te snappen.


Maar Poetin is in een hoek gedrukt en heeft, zoals al eerder in de geschiedenis is gebeurd, alles van tevoren opgeschreven: wat hij zal doen als bepaalde dingen gebeuren. Hoe dat zal uitpakken weet niemand, maar leuk gaat het niet worden. Geen enkel land zou ermee akkoord gaan dat om haar heen plotseling raketten worden neergezet, zeker niet wanneer er in het verleden mondelinge afspraken waren gemaakt waar iedereen mee kon leven.


In het Europa van het jaar 2000 is alles anders: men importeert daders in plaats van slachtoffers, men importeert gelukszoekers in plaats van vluchtelingen, men concentreert zich op allochtonen in plaats van autochtonen – alles is omgekeerd en de politici doen alsof alles gaaf is. Zo ook de interventie met het conflict om Oekraïne. Europa heeft een keus gemaakt en een kant gekozen. Dat vraagt om een reactie. Ik wou dat mijn volgende zin kon beginnen met “Poetin kennende…”, maar dat is niet zo en ik vermoed dat weinigen deze man echt kennen. Toch zijn er een paar dingen die erg duidelijk zijn bij de man: hij is het meest gevaarlijk wanneer hij stil is en hij blijft nooit wie of wat dan ook schuldig.


Europa en de VS hebben hun zegje gezegd: video’s en foto’s laten zien dat Oekraïne zwaarbewapend gaat worden. Gratis? Nou....niet voor niets: u betaalt het, maar u klaagt en doet verder niets. Poetin is iets anders: hij merkt dingen op en reageert wanneer het hem uitkomt. En hoe het hem uitkomt. Daarom blijf ik een poosje weg uit West-Europa.


Want het wordt eng.549 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page