top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

AI-apparaat uit Israël houdt de geluiden en bewegingen van de baby in de gaten en analyseert deze


Screenshot YouTube


LittleOne.Care uit Israël ontwikkelt een apparaat voor kunstmatige intelligentie dat baby's in de gaten houdt en de ouders waarschuwt voor noodsituaties en ontwikkelingsproblemen.


Het apparaatje is zo ontworpen dat het direct na de geboorte aan de kleding van de baby kan worden vastgemaakt zonder dat het hinderlijk voor ze is.


Het apparaat volgt en analyseert geluiden en bewegingen die de baby maakt en biedt conclusies over wat de baby de hele dag doormaakt. De informatie wordt geordend in een logboek van de gevoelens van de baby, zoals wanneer ze huilden of lachten, wanneer ze muziek hoorden waardoor ze ernaartoe gingen en wanneer ze reageerden op prikkels.


De ouders worden dus ook op de hoogte gebracht van noodsituaties, zoals wanneer de baby geen zorg van een geschikte kwaliteit krijgt, wat ouders zou kunnen helpen te weten of hun kind wordt misbruikt in hun kinderdagverblijf. Dit kan aanzienlijk zijn gezien het grote aantal kinderdagverblijven dat het afgelopen jaar is gesloten vanwege misbruik.


Andere waarschuwingen zijn onder meer wanneer een baby wordt blootgesteld aan een groot aantal schermen, zich in een auto bevindt op een locatie die voor de ouder niet logisch is of wanneer het apparaat wordt verwijderd.


Een ander belangrijk gebruik dat het apparaat zou kunnen hebben, is om ouders te waarschuwen wanneer ze hun kinderen in een auto vergeten, een fenomeen dat elk jaar tientallen baby's doodt.


De gegevens zijn bedoeld om ouders te helpen bij de cruciale ontwikkelingsfasen van het leven van hun baby's en zullen hen informatie verschaffen om hen te helpen medisch advies in te winnen.


LittleOne.Care heeft de grootste database ter wereld gemaakt van de verschillende kreten van baby's. De kreten worden gelabeld door wat ze veroorzaakte en vergeleken met andere soorten.


63 weergaven0 opmerkingen
bottom of page