top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Al 54 dagen in gevangenschap: de kinderen die in Gaza achterbleven


Foto Channel 13 News


Met de vrijlating van de 17-jarige Mia Leimberg gisteravond (dinsdag) staat het aantal kinderen en jongens dat tot nu toe is vrijgelaten in de vijf rondes die zijn uitgevoerd als onderdeel van de deal voor de vrijlating van ontvoerden op 31. Nu Nog eens negen kinderen onder de 19 jaar zitten nog steeds in gevangenschap in Gaza, die al 54 dagen wachten op terugkeer naar hun families. Channel 13 News komt met hun namen, hun verhalen en de verhalen van hun families.


Kafir (tien maanden oud) en Ofir (4 jaar oud) Bibas


De kleine broertjes Bibas werden samen met hun moeder Shiri en hun vader Jordan ontvoerd uit hun huis in Nir Oz. De documentatie van de ontvoering, waarin de bange Shiri haar twee kinderen op schoot houdt terwijl Hamas-terroristen haar omsingelen, werd over de hele wereld gepubliceerd en werd een van de prominente symbolen van de brutaliteit van de terroristen.


Gali Tershchansky (13 jaar oud)


Gali Tarshansky (rechts) met haar vader, moeder en vermoorde broer.


Gali werd op 7 oktober ontvoerd uit haar huis in Kibboets Bari. Haar broer, Lior, werd vermoord tijdens het bloedbad. Gali is een vrolijk en grappig meisje, omringd door vrienden, die graag Tiktok-video's maakt, danst, volleybal speelt, kookt en pasta eet. Haar geliefde hond Moka werd op Black Sabbath door Hamas vermoord. Gali droomt ervan een boerderij voor achtergelaten honden op te richten.

Rauma Arosi Tarshchanski, Gali's moeder, vertelde in een interview met News 13 over wat er gebeurde op de ochtend van Black Sabbath ("Lior verloor het bewustzijn door het inademen van rook, Gali en Ilya sprongen uit het raam"), over het onvermogen om om Lior te rouwen terwijl zijn zus zat in gevangenschap ("Ik vroeg hem om vergeving dat we momenteel niet evacueren voor Shiva") en op haar oproep aan het volk van Israël ("Iedereen die kan - kom steunen").


Amit Shani (16 jaar oud)


Amit werd op 7 oktober uit zijn huis in Kibboets Bari ontvoerd. Zijn moeder en twee van zijn drie broers en zussen waren ook in het huis, maar werden niet ontvoerd. Amits familie vertelt over een getalenteerde jongen die graag surft.

Nir, de vader van Amit, vertelde in een interview met Channel 13 over de nachtmerrie die zijn familieleden doormaakten op Black Sabbath, over het moment dat hij besefte dat zijn zoon was ontvoerd en het geloof dat hij nog leefde. "Een rustige jongen, studeert filmvakgebied en houdt heel erg van voetbal - vooral als toeschouwer", aldus de vader van Amit.


Ofir Engel (17 jaar oud)


Ofir, een inwoner van kibboets Ramat Rachel, werd ontvoerd uit kibboets Ari terwijl hij het huis van zijn partner bezocht. Ofir speelt basketbal en zijn familie zegt dat hij altijd op zoek is naar manieren om de mensen om hem heen te helpen.

Yoav, de vader van Ofir, vertelde in een interview met News 13 over wat er met zijn zoon gebeurde tijdens de terroristische aanslag waarbij hij werd ontvoerd, over de activiteiten van het hoofdkwartier van de ontvoerden met het oog op hun vrijlating en hun nederige eis van het kabinet – om hun kinderen terug te geven. kinderen. “Ik heb geen weg naar Ophir. Ik blijf tegen de kabinetsleden zeggen: we verwachten dat u uw verantwoordelijkheid neemt totdat u iedereen thuisbrengt”, zei Yoav.


Aisha Alziadna (17 jaar oud)


Aisha, een inwoner van Rahat, werd op 7 oktober samen met haar vader, Yosef, en haar twee broers, Belal en Hamza, naar Gaza ontvoerd. De leden van de familie werden vanuit kibboets Holit, waar ze op een melkveebedrijf werkten, naar de Gazastrook ontvoerd.

Aisha zou binnenkort trouwen met een van de leden van de Alziadna-stam, die hoopte dat ze zou worden opgenomen in een van de eerste opnames van de vrijlating van de ontvoerden omdat ze minderjarig was - maar tevergeefs.


Liam Orr (18 jaar oud)


Liam werd op 7 oktober ontvoerd uit zijn huis in kibboets Ra'im. Hij is de neef van Yigil en Or die samen met hun vader Dror werden ontvoerd en uit gevangenschap werden vrijgelaten in de vierde ronde van de ontvoeringsovereenkomst.


Itai Regev (18 jaar oud)


Itai Regev, die nog steeds in gevangenschap zit, met zijn zus Mia die werd vrijgelaten


Itai, die in Herzliya woont, werd samen met zijn 21-jarige zus Mia Regev en hun vriend Omer Shem Tov ontvoerd van het natuurfeest in Barai. Toen ze probeerden te ontsnappen, namen ze contact op met hun vader en werden later ontvoerd.


Mia werd voor de tweede keer vrijgelaten en werd in matige toestand opgenomen in het Soroka Ziekenhuis in Be'er Sheva, omdat ze tijdens de aanval op de partij door terroristische schoten gewond raakte aan haar been. Mirit Regev, de moeder van het gezin, werd geïnterviewd door News 13 en vertelde over de toestand van Mia en het wachten op de terugkeer van Itai: “Ze onderging een operatie, tot nu toe is alles in orde. Ze deelt met ons wat ze heeft meegemaakt, maar ik kan het niet. praat erover. Ze mist haar broer heel erg.'


Bilal Alziadna (19 jaar oud)


Bilal, een inwoner van Rahat, werd samen met zijn vader Yosef, zijn broer Hamza en zijn zus Aisha ontvoerd uit Kibbutz Hulit - waar ze op een melkveebedrijf werkten. De stamleden van Bilal hopen dat hij snel wordt vrijgelaten omdat hij zich niet heeft aangemeld en daarom nog steeds als een kind wordt beschouwd in de deal tussen Israël en Hamas.366 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page