top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Amerikaanse Spacemilk kiest Israëlische veganistische proteïne voor zijn sportdrank


Foto Ben McLeod op Unsplash

ProteVin, een op gistfermentatie gebaseerd, niet-GMO-eiwitalternatief ontwikkeld door de Israëlische food-tech startup NextFerm Technologies , zal een belangrijk ingrediënt zijn in een nieuwe eiwitpoederdrankmix van Spacemilk, een Amerikaans veganistisch gezondheids- en sportvoedingsmerk.


NextFerm tekende een leveringsovereenkomst van 4,5 jaar voor in totaal ongeveer $ 3 miljoen met Spacemilk. Deze overeenkomst omvat de eerste paar tonnen eiwit die in juni zijn verzonden.


De overeenkomst bepaalt dat Spacemilk ProteVin op de verpakking zal promoten, aangezien dit de dominante voedingscomponent is van het product, dat naar verwachting in het vierde kwartaal van dit jaar op de markt zal komen.


"Op basis van mijn achtergrond en ervaring in sportvoeding - als bedrijfseigenaar, personal trainer en consument in de branche, kan ik zeggen dat ProteVin het perfecte eiwit voor iedereen is", aldus Spacemilk oprichter en CEO Walter Ross tegen ISRAEL21C.


“De unieke eigenschappen van ProteVin zorgen voor een aminozuurgehalte zoals wei, ethiek en duurzaamheid die superieur zijn aan plantaardige eiwitten, en een smaakprofiel dat beter is dan beide. We zijn verheugd om als eerste op de markt te komen met een nieuwe categorie eiwitpoeder, waarvan we denken dat deze vandaag grote delen van de planten- en diervoedingsindustrie zal vervangen."


Boaz Noy, Chief Executive Officer van NextFerm, zei tegen ISRAEL21C: “De eerste meerjarige leveringsovereenkomst voor ProteVin is een belangrijke stap in de richting van het realiseren van de visie van het bedrijf om ProteVin te positioneren als een toonaangevend veganistisch eiwit in de bloeiende wereldwijde alternatieve eiwitindustrie. ProteVin krijgt veel belangstelling van wereldwijde voedings- en voedingssupplementenbedrijven en wordt momenteel getest door tientallen potentiële klanten.”


ProteVin is ontworpen voor een verscheidenheid aan categorieën in de alternatieve eiwitmarkt, die wordt geschat op $ 20 miljard in termen van eindproducten en op $ 3,5 miljard in termen van grondstoffen met een jaarlijkse groei van meer dan 20%, inclusief melk en zuivelvervangers, vleesvervangers en aanvullende categorieën zoals kindervoeding, voeding voor volwassenen en sportvoeding.

45 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page