top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Antisemitische incidenten in Groot-Brittannië bereikten vorig jaar een recordhoogte


Screenshot YouTube


Antisemitische incidenten in Groot-Brittannië bereikten vorig jaar een recordhoogte, mede gedreven door een reactie op het toenemende geweld in Israël en Gaza, zei een Joods adviesorgaan donderdag.


Uit het jaarverslag van de Community Security Trust, dat de naar schatting 280.000 Britse joden adviseert over veiligheidskwesties, bleek dat er 2.255 antisemitische incidenten waren gemeld in 2021, een stijging van 34 procent ten opzichte van het voorgaande jaar.


CST-topman Mark Gardner zei: "Deze recordniveaus van anti-Joods racisme, gerapporteerd door onze Joodse gemeenschap aan CST en de politie, laten zien hoe moeilijk vorig jaar was voor Joden in heel Groot-Brittannië".


Het aantal incidenten piekte toen het conflict tussen Israël en Palestijnse militanten toenam, aldus het rapport.


Afgelopen mei werden 661 incidenten gemeld – het hoogste maandtotaal – met nog eens 210 in juni, en een derde van alle incidenten had betrekking op taal of beelden met betrekking tot problemen in het Midden-Oosten, of had een antizionistische motivatie.


De CST zei ook dat er 176 gewelddadige aanvallen waren gemeld, een stijging van 76 procent ten opzichte van het jaar ervoor.


Het rapport beschrijft de veroordelingen van een aantal mensen voor anti-Joodse misdaden, waaronder een man die gevangen werd gezet voor het opzetten van een neonazistische groep die "de uitroeiing van het Joodse volk" had aangemoedigd en een andere die antisemitische zelfgemaakte video's op sociale media.


"Deze statistieken zijn schokkend en herinneren ons er sterk aan dat het racisme van antisemitisme niet is uitgeroeid", zei minister van Binnenlandse Zaken Priti Patel.


71 weergaven1 opmerking

1 comentario


Jaap van Duin
Jaap van Duin
10 feb 2022

En een BBC en een Amnesty International met teveel antisemitische

Me gusta
bottom of page