top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

BA.2 variant zorgt voor oplopende besmettingen in Israël


Screenshot YouTube


De oplopende besmettingscijfers zijn voornamelijk te wijten aan de BA.2 variant, zo vertelde Coronavirus-tsaar Salman Zarka aan Channel 13, waar hij aan toevoegde dat het aantal nieuwe dagelijkse infecties binnen een week mogelijk zou kunnen stijgen tot 30.000 per dag.


De regering is vooralsnog echter niet van plan nieuwe maatregelen afte kondigen, ondanks dat men zich bewust is dat de stijging voorlopig zal doorgaan, ook al omdat Pesach eraan komt, waarbij families bij elkaar op bezoek gaan om de Seideravond te vieren.


Volgens de laatste gegevens van het ministerie van Volksgezondheid is de reproductiesnelheid, of R-getal, gestegen tot 1,42. Het cijfer geeft aan hoeveel mensen elke drager van het coronavirus infecteert, waarbij elke lezing boven de 1 aangeeft dat het virus zich verspreidt. Het R-nummer was een week geleden 0,69.


Op donderdag werden 66.986 mensen op Covid-19 getest, waarna bleek dat 12.003 (17,92%) met het virus besmet bleken te zijn.


Het aantal active virus patiënten blijft stijgen en staat nu op 67.026, de meeste patiënten, hebben echter slechts lichte tot milde klachten.


In de ziekenhuizen van het land liggen 300 ernstig zieke virus patiënten, waarvan 150 in kritieke toestand met 131 van hen aan beademingsapparatuur aangesloten.


Er zijn 5 mensen de afgelopen 24 uur overleden aan de gevolgen van Covid-19, het dodental staat nu op 10.460.119 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page