top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Basketspelers in de EuroLeague spelen met Israëlische bodycams


Screenshot van actie op het veld vanaf een bodycam.


Basketbalfans zullen binnenkort kunnen genieten van een volledig meeslepende wedstrijdervaring als nooit tevoren, dankzij live AI-aangedreven bodycams die door hun favoriete spelers worden gedragen.


De Israëlische startup MindFly heeft een baanbrekende deal aangekondigd om zijn bodycamera's aan te passen aan spelers in de EuroLeague, Europa's beste professionele basketbalclubcompetitie.


Fans zullen voor het eerst een first person point of view (FPV) kunnen zien, horen en ervaren - dat alles vastlegt wat de spelers op het veld doen. Het is zo dichtbij als ze zullen krijgen om de echte ster van de wedstrijd te worden.


Europa's hoogste competitie voor professioneel basketbal, en de Israëlische startup MindFly gaan een overeenkomst aan om geschiedenis van sportuitzendingen te schrijven, aangezien spelers in het komende seizoen allemaal zullen worden uitgerust met een MindFly AI-aangedreven bodycam tijdens games. Voor het eerst kunnen fans alles zien, horen en ervaren wat hun favoriete speler op het veld doet.


Aan het begin van het seizoen zullen twee tot drie spelers de bodycams dragen tijdens wedstrijden. Met behulp van deze beelden zal MindFly's cloud gebaseerde kunstmatige intelligentiesysteem (AI) First-Person Point of View (FPV)-hoogtepunten creëren voor de sociale kanalen van Euroleague. Euroleague is van plan deze inhoud om te zetten in non-fungible tokens (NFT), die het aan Euroleague-fans zal verkopen.

MindFly tekende onlangs een soortgelijke overeenkomst met de basketbalclub Bayern München, waarbij de spelers van de club de bodycams zullen dragen tijdens trainingen. De inhoud achter de schermen zal worden gebruikt op zijn sociale platforms en later mogelijk worden verkocht als NFT.


"MindFly's FPV-oplossing zal fans rechtstreeks naar het veld vervoeren tijdens wedstrijden en trainingen en de relaties tussen fans, spelers, clubs en competities verdiepen", zegt Alex Ferrer , Senior Director, Marketing en Communicatie van Euroleague. "We zijn er trots op dat we onze fans zo'n geweldige innovatie kunnen aanbieden", voegde hij eraan toe.


"Eindelijk hebben we een AI First Person Point of View-oplossing gevonden die 100% veilig, 100% draagbaar en 100% onzichtbaar is", zegt Marc Bertomeu , EuroLeague Innovation Manager, die feedback citeert van professionele spelers in verschillende teams in de Euroleague, die hebben de oplossing van MindFly sinds oktober 2021 uitgeprobeerd.


MindFly werd begin 2021 opgericht door twee seriële ondernemers, Eran Tal , MindFly CEO, en Yehuda Elmaliach, MindFly CTO. Eran is geen onbekende in de video-industrie en heeft eerder de startups Evrideo, Goopi.tv en Individual.tv opgericht en geleid. Yehuda was medeoprichter en CTO bij Optibase, dat op Nasdaq dreef en een marktkapitalisatie van een half miljard dollar bereikte. Hij was ook medeoprichter van Mobixell en diende als CTO, een Israëlische startup die werd verkocht aan Flash Networks.


Tot op heden heeft MindFly, met 8 medewerkers in Tel Aviv en Barcelona , ​​$ 1,7 miljoen aan startfinanciering binnengehaald. De privégroep van investeerders wordt aangevoerd door Lior Alkan , die de M-Fund Club beheert, een club voor particuliere investeerders en die vroege investeringen heeft gedaan in enkele van Israëls snelst groeiende startups, waaronder Zesty en GrowthSpace.


MindFly maakt gebruik van AI-aangedreven bodycams en een AI-cloud platform om een ​​naadloze, geautomatiseerde end-to-end-oplossing te bieden, van opname tot verwerking en levering van HD, Pro-kwaliteit, volledig gestabiliseerde kant-en-klare video-highlights, tot elk digitaal en traditioneel media-eindpunt. De oplossing wordt aangeboden voor elke sport en vanaf elke baan, zonder dat er extra crew of infrastructuur nodig is.


"Onze boodschap aan de clubs en spelers is 'jij draagt ​​het vest, wij doen de rest', en vandaag creëert MindFly nieuwe en opwindende inhoud voor alle sportfans, die voorheen niet bestond", zegt Eran Tal, medeoprichter van MindFly en DIRECTEUR. "We zijn momenteel in vergevorderde onderhandelingen om overeenkomsten te ondertekenen met verschillende clubs en topvoetbalcompetities in Europa en met verschillende grote omroepen. We zullen onze partnerschappen het komende jaar wereldwijd uitbreiden, met de nadruk op clubs, competities en topomroepen in Europa en de VS. ."


"Onder leiding van Eran en Yehuda, twee ervaren ondernemers die passie en creativiteit uitstralen, onderscheidt MindFly zich niet alleen door innovatie, maar ook door het ongelooflijke marktpotentieel dat haar baanbrekende ideeën bieden", zegt Lior Elkan , Managing Partner van M-Fund Club. "Zowel Eran als Yehuda hebben eerder succesvolle bedrijven opgericht en beide hebben de vereiste technologie en zakelijke ervaring voor MindFly. Deze feiten zetten MindFly op weg naar succes. Hun vermogen om snel een complex idee in ontwikkeling te brengen en het product aan te passen aan een doel markt is fenomenaal."


Het systeem zendt momenteel geselecteerde videoclips uit van belangrijke momenten van games en training, en binnenkort zal het volledige games in realtime uitzenden. De oplossing is aangepast aan alle mediakanalen, waaronder sociale media, NFT, OTT, websites, D2C-apps en televisie op alle apparaten, waaronder televisies, mobiele telefoons, tablets en laptops.
42 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page