top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Bij inval in vluchtelingenkamp Jenin zijn 4 Palestijnen gedood; IDF gebruikte zelfmoord drone


Screenshot video


De IDF heeft dinsdagavond een inval gedaan in het vluchtelingenkamp Jenin waarbij volgens Palestijnse berichten 4 doden zijn gevallen en 30 mensen gewond zouden zijn geraakt.


De IDF zei zei dat toen troepen het vluchtelingenkamp binnengingen om een ​​aantal gezochte Palestijnen te arresteren, er gewapende gevechten uitbraken.

Een lokale vleugel van de Palestijnse Islamitische Jihad-terreurgroep zei dat haar leden het vuur openden op Israëlische strijdkrachten en explosieven in het gebied tot ontploffing brachten.


Israëlische troepen schoten terug op de schutters en raakten een aantal van hen, aldus de IDF.


Eén video liet zien dat geweervuur ​​een minaret leek te raken waar blijkbaar schoten werden afgevuurd.

Volgens Palestijnse bronnen omsingelde de IDF het huis van een functionaris van de al-Aqsa Martelarenbrigades, de militaire vleugel van Fatah.


Ook heeft de IDF twee gezochte personen aangehouden die banden hebben met de Islamitische Jihad.


De IDF zei dat het ook een Rafael SPIKE FireFly-hangmunitie, ook bekend als een zelfmoorddrone, heeft gebruikt tegen een aantal gewapende Palestijnen ‘die de strijdkrachten in gevaar brachten’.


Toen de troepen zich terugtrokken uit het vluchtelingenkamp, ​​werd een legervoertuig getroffen door een bermbom, waardoor deze onbruikbaar werd gemaakt, aldus de IDF. Het werd later gewonnen door andere troepen, die ook onder vuur kwamen te liggen door Palestijnse gewapende mannen.


Het ministerie van Volksgezondheid van de Palestijnse Autoriteit zei dinsdagavond laat dat tijdens de gevechten drie Palestijnen zijn doodgeschoten en ongeveer dertig anderen gewond zijn geraakt, waaronder een aantal ernstig. Een vierde Palestijn stierf later aan zijn verwondingen, meldden Palestijnse media begin woensdag.
97 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page