top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

BioNTech CEO Ugur Sahin bezocht Israël om samenwerking te bespreken


Minister van Economie en Industrie, Generaal-majoor (res.) Orna Barbivay (R) met Prof. Ugur Sahin, CEO en medeoprichter van BioNTech. Foto via GPO


BioNTech SE heeft vandaag aangekondigd dat Prof. Ugur Sahin, CEO en medeoprichter van BioNTech, Israël heeft bezocht voor een ontmoeting met de minister van Economie en Industrie, generaal-majoor (res.) Orna Barbivay, de accountant-generaal, dhr. Yali Rothenberg en andere overheidsfunctionarissen.

Het bezoek was bedoeld om de mogelijke samenwerking tussen de staat Israël, zijn academische instellingen en BioNTech op het gebied van de voorbereiding op pandemie te promoten en om mogelijke onderzoekssamenwerkingen te bespreken die gericht zijn op de ontwikkeling van innovatieve geneesmiddelen. Daarnaast bespraken de besprekingen ook de mogelijkheid van de oprichting van een onderzoeks- en productiefaciliteit in Israël.


Tijdens het driedaagse bezoek had prof. Sahin een ontmoeting met regeringsfunctionarissen, waaronder de burgemeester van Jeruzalem Moshe Leon, de voorzitter van de Hebreeuwse universiteit, prof. Asher Cohen, de CEO van de innovatieautoriteit, Dror Bin, vertegenwoordigers van het Hadassah-ziekenhuis en onderzoekers van vooraanstaande academische instellingen in Israël, die presenteerden hem met baanbrekend onderzoek. Prof. Sahin hield ook een lezing aan het Weizmann Instituut over het potentieel van mRNA-vaccins en therapieën.


Generaal-majoor (res.) Orna Barbivay, minister van Economie en Industrie van Israël, zei: “Israël werkt aan het vinden van technologische oplossingen voor epidemieën en ziekten. We wachten niet op de volgende crisis, maar anticiperen op een remedie en werken aan de ontwikkeling van een onafhankelijke capaciteit die ons in staat zal stellen vaccins en wetenschappelijke oplossingen te produceren voor elke toekomstige behoefte die nodig kan zijn. De ontmoeting met de CEO van BioNTech en de samenwerking van de Foreign Trade Administration van het Ministerie van Economische Zaken en de andere entiteiten in Israël met BioNTech en een verscheidenheid aan andere bedrijven, zullen een optimale realisatie van het potentieel van Israëlische technologieën en onderzoek in het voordeel van de burgers van het land.”


“De uitnodiging aan Israël is een grote eer. Met zijn volksgezondheidsinitiatieven is Israël een rolmodel geworden in het beheer van de pandemie en heeft het baanbrekende bijdragen geleverd aan het begrijpen van de impact van COVID-19-vaccins op de volksgezondheid”, zei prof. Ugur Sahin. “Wij bij BioNTech zijn toegewijd aan de wereldwijde volksgezondheid, en terwijl we internationaal blijven uitbreiden, kijken we ernaar uit om onze bestaande wetenschappelijke en klinische samenwerkingen met de staat Israël en zijn instellingen te versterken en uit te breiden. Ons doel is niet alleen om technologische oplossingen te evalueren voor de paraatheid van een pandemie van Israël, maar ook om nieuwe onderzoekssamenwerkingen tot stand te brengen om gezamenlijk de wetenschap vooruit te helpen en innovaties te ontwikkelen in ziektegebieden met een grote onvervulde medische behoefte.”


Het contact met BioNTech werd geïnitieerd door een team onder leiding van de Accountant-Generaal van het Ministerie van Financiën, de Dienst Buitenlandse Handel van het Ministerie van Economie en Industrie, het Ministerie van Volksgezondheid en het kabinet van de premier. Door de Israëlische Economische Missie in München en met de steun van de kENUP Foundation, een non-profit stichting die onderzoek innovatie op het gebied van gezondheid ondersteunt voor het algemeen nut, werd een sterke relatie opgebouwd met BioNTech die leidde tot het bezoek van Prof. Sahin aan Israël.


32 weergaven0 opmerkingen
bottom of page