top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Brits-Israëlisch partnerschap zal belangrijk wetenschappelijke onderzoek in ouder worden financiëren


Universiteit van Tel Aviv. Screenshot YouTube


Een samenwerkingsverband tussen Israël en het Verenigd Koninkrijk werkt aan het verbeteren van onderzoek naar veroudering en het promoten van gemeenschappelijke projecten met betrekking tot veroudering. Als onderdeel van deze samenwerking hield de Universiteit van Tel Aviv op 3 en 4 november een hybride conferentie over de multidisciplinaire aspecten van onderzoek naar veroudering, waaronder: moleculaire veroudering, sociale veroudering, leeftijdsafhankelijke ziekten en interventies, levenskwaliteit enz.


Onder de deelnemers aan de conferentie waren de Britse ambassadeur in Israël, de heer Neil Wigan OBE, de voorzitter van de British Council, mevrouw Stevie Spring CBE, en de heer Robert Winston van Hammersmith, samen met de vooraanstaande onderzoekers van Israëlische en Britse universiteiten.


De conferentie is een vruchtbaar gezamenlijk initiatief van het Brits-Israëlische onderzoeks- en academische uitwisselingspartnerschap (BIRAX), de Universiteit van Tel Aviv, de British Council in Israël en de Britse ambassade.


Daarnaast werd als onderdeel van de conferentie een nieuw subsidieprogramma van £ 1,6 miljoen (€ 1,865,280.00) gelanceerd voor de financiering van samenwerkingen tussen Israëlische en Britse onderzoekers op het gebied van onderzoek naar veroudering. De oproep tot het indienen van voorstellen is nu geopend. Het is de 5e BIRAX-conferentie sinds de lancering 10 jaar geleden.


Prof. Karen Avraham, vice-decaan voor preklinische zaken van de Sackler-faculteit der geneeskunde en voorzitter van de conferentie van TAU, zegt: "Ik ben blij en enthousiast over de unieke kans die ons, vooraanstaande onderzoekers uit Israël en het VK, wordt geboden, om onze kennis arm in arm te delen. De pandemie heeft duidelijk gemaakt hoe de ouderdom precair en verlaten kan zijn, en ik hoop dat gerontologische en geriatrische onderwerpen meer publieke bekendheid zullen krijgen. In een wereld waarin onze levensduur steeds langer wordt, zullen we ervoor zorgen dat de levenskwaliteit ook op oudere leeftijd behouden blijft, en we zijn hier om dat te bespreken. Israël en het VK, hoewel progressieve westerse landen, delen kennis op veel gebieden, en gerontologie is een van de belangrijkste daarvan. De conferentie van vandaag is de voorbode van samenwerking tussen Israël en andere progressieve westerse landen rond deze onderwerpen, en ik geloof dat we in de toekomst meer van dergelijke conferenties zullen zien”.


De Britse ambassadeur in Israël, Neil Wigan, zei: "Wetenschappelijke samenwerking tussen het VK en Israël is een van onze belangrijkste gebieden en we werken eraan om deze in de toekomst drastisch uit te breiden. Het is altijd spannend om de baanbrekende onderzoeksvoorstellen te zien die uit BIRAX komen - op het gebied van ouder wordend onderzoek en andere academische gebieden - die echt potentieel hebben om de toekomst van ons allemaal te beïnvloeden".


Stevie Spring CBE, voorzitter van de British Council: “In het decennium van zijn bestaan ​​heeft BIRAX de wetenschappelijke samenwerking tussen het VK en Israël gepromoot, waardoor beide landen elkaars sterke punten op het gebied van onderzoek, wetenschap en geneeskunde kunnen aanvullen. De British Council is er trots op beide landen in staat te stellen de krachten te bundelen bij een van de grootste uitdagingen ter wereld: gezond ouder worden.”47 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page