top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Buitenlandse Magen David Adom vrijwilligers helpen bij het redden van levens in Israël


Screenshot YouTube


Magen David Adom's (MDA) Overseas Volunteer Program hield zijn jaarlijkse ceremonie afgelopen donderdag, met 158 ​​buitenlandse vrijwilligers, van wie de helft het juni-programma had voltooid en de rest op het punt stond te beginnen met hun ambulancediensten.


Het programma, dat wordt geleid door de Israel Experience, onderdeel van het Joodse Agentschap dat ook de vrijwilligers werft, geeft studenten van over de hele wereld de kans om als eerstehulpverleners op ambulances in Israël te werken.


Israel Experience voorzitter Hanna Pri-Zan legde in The Jerusalem Post uit dat het programma vrijwilligers in staat stelt om "verschillende aspecten van de Israëlische samenleving op een directe manier te leren kennen door met complexe situaties om te gaan en door verantwoordelijkheid te nemen en te geven."


Na 10 dagen uitgebreide training worden de vrijwilligers ingezet op ambulances en bieden ze ondersteuning – zowel fysiek als emotioneel – aan hun patiënten.


Deelnemers die hun tijd in Israël hebben voltooid, reflecteren niet alleen op de praktische kennis die ze uit de ervaring hebben opgedaan, maar ook op de levenslessen die ze hebben geleerd tijdens het uitvoeren van hun taken.


Natalie Levin, een vrijwilligster uit Zwitserland die een van haar krachtigere herinneringen aan de ervaring deelde, zei dat de steun in veel verschillende vormen kan komen.


"We hebben een jonge vrouw naar het ziekenhuis gebracht nadat ze betrokken was bij een auto-ongeluk", herinnert ze zich. “Ze had geen familieleden bij zich in de ambulance en ze liet me niet los. Ik kon de dankbaarheid zien die ze in haar ogen had voor alle emotionele steun die ik haar gaf op haar meest kwetsbare moment toen ik haar hand vasthield.”


De Canadese vrijwilligster Eva Maman had het gevoel dat het soms gemakkelijk was om een ​​situatie als onbeduidend af te doen terwijl ze niet levensreddend leek, maar ze besefte hoe belangrijk elk telefoontje was, inclusief de tijd die ze nodig had om een ​​man te dragen. van zijn stoel naar zijn bed.


"Door het programma kregen we onschatbare kansen om dagelijks levens te redden," zei ze. “Na het lezen van mijn dagboek de eerste dag, realiseerde ik me dat ik vijf mensen had geholpen. Ik hielp niet alleen hen, maar ook hun families. Het maakt niet uit hoe ernstig de situatie is; elke oproep die we ontvangen is een dienst die we verlenen aan anderen in nood.”


Maman voegde eraan toe dat het programma haar een aantal cruciale vaardigheden leerde, waaronder hoe de bloeddruk van een patiënt bij 100 km/u te meten.


"We zijn trots op de honderden jonge mensen die ervoor hebben gekozen om deze buitengewone zomerervaring te beleven", aldus Dr. Eli Jaffe, MDA 's vice-president.


Jaffe bedankte in het bijzonder de staf van het programma, aan wie hij de eer toekende uitstekende en nieuwsgierige studenten van over de hele wereld met elkaar in contact te brengen.


75 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page