top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Commandant van CENTCOM voor 3e keer in Israël voor een officieel bezoek

Generaal Michael Kurilla,2e van rechts, IDF staf-chef 2e van links, hoofd Shin Bet 1e links. Foto IDF woordvoerder


Voor de derde keer sinds het begin van de oorlog arriveerde de commandant van het United States Central Command (CENTCOM) in Israël voor een officieel bezoek

Gisteren (vrijdag) bezocht de commandant van het Centrale Commando van de Verenigde Staten (CENTCOM), generaal Michael Kurilla, Israël als officiële gast van de IDF-chef van de generale staf, luitenant-generaal Herzi Halevi.


Tijdens zijn bezoek had de generaal een ontmoeting met de IDF-chef van de generale staf, en de twee voerden een veiligheidssituatiebeoordeling uit met de ISA-chef en andere hoge functionarissen van de generale staf van de IDF en bespraken veiligheids- en strategische zaken en humanitaire hulp.


Foto IDF woordvoerder


De chef van de generale staf presenteerde een bijgewerkte situatiebeoordeling, die de ontwikkeling van de oorlog en de paraatheid van de IDF op alle gebieden omvatte.

Later op de dag bezocht de generaal, vergezeld door de bevelvoerend officier van de Israëlische luchtmacht, majoor-generaal Tomer Bar, het luchtmachtoperatiecentrum in Kirya (kamp Rabin) en ontving een briefing over IAF-operaties in Gaza. Strip, verschillende luchtverdedigingssystemen en beperking van civiele schade. De generaal sprak met commandanten en troepen van het Operationeel Hoofdkwartier.


Het bezoek, in een tijd van oorlog, demonstreert de kracht van de relatie, samenwerking en gedeelde waarden van Israël en de Verenigde Staten in het algemeen, en specifiek tussen de IDF en de strijdkrachten van de Verenigde Staten.

217 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page