top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Commandant van het centraal commando van de Amerikaanse marine in Israël op bezoek


Foto IDF-woordvoerderseenheid


De commandant van het US Naval Forces Central Command, de Vijfde Vloot en de Combined Maritime Forces van de Amerikaanse marine, vice-admiraal Brad Cooper heeft op maandag Israël bezocht.


Dit bezoek was het derde bezoek van de commandant van het US Naval Forces Central Command aan Israël in de afgelopen zes maanden, een weerspiegeling van de nauwe samenwerking tussen de Amerikaanse en Israëlische marine. Het bezoek toont het belang aan van de strategische en operationele verbinding tussen de vloten.


Op het hoogtepunt van het bezoek vond een bijeenkomst plaats onder leiding van de chef van de generale staf LTG Aviv Kohavi. Aanwezig was de opperbevelhebber van de Israëlische marine, VADM David Saar Salama. Tijdens de bijeenkomst spraken de commandanten over het bevorderen van internationale samenwerking en het versterken van de banden om de internationale wateren, die van vitaal belang zijn voor de internationale handel en de regionale stabiliteit in het Midden-Oosten, te blijven beschermen en bewaken. Daarnaast had VADM Cooper een ontmoeting met het hoofd van het Directoraat Strategische Planning en Samenwerking (J5), generaal-majoor Tal Kelman.


Foto IDF-woordvoerderseenheid


Het bezoek versterkte de dialoog tussen de vloten over gezamenlijke activiteiten. VADM Cooper werd door de commandant van de zuidelijke maritieme arena, CAPT (N) Eli Soholitzky, geïnformeerd over de uitdagingen in de zuidelijke maritieme arena en de economische wateren, inclusief de offshore-activa van Israël.


Foto IDF-woordvoerderseenheid


Chef van de Generale Staf, LTG Aviv Kohavi: “Maritieme samenwerking tussen de IDF en het Amerikaanse leger is een ander voorbeeld van de kracht van de strategische relatie tussen de twee legers. Het gezamenlijke werk met het Amerikaanse leger zal veel successen blijven opleveren voor Israël en onze veiligheid. Samen zullen we de komende uitdagingen het hoofd blijven bieden om de stabiliteit in het Midden-Oosten te behouden."


Commandant van het centraal commando van de Amerikaanse marine, VADM Brad Cooper: “Dit bezoek weerspiegelt onze sterke toewijding aan de duurzame strategische relatie die gedurende decennia is opgebouwd. Ons bilaterale maritieme partnerschap is gebaseerd op vertrouwen en gedeelde belangen bij het handhaven van veiligheid en stabiliteit in de omringende zeeën. Ik geloof dat er spannende kansen in het verschiet liggen als we onze maritieme samenwerking in de hele regio versterken en uitbreiden.”


59 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page