top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Daling dagelijkse besmettingen, lichte stijging actieve virus patiënten in Israël


Screenshot YouTube


Uit de woensdagmorgen door het ministerie van Volksgezondheid vrijgegeven Covidcijfers blijkt opnieuw een daling van de nieuwe dagelijkse besmettingen maar een lichte stijging van het aantal actieve virus patiënten en een zeer kleine stijging van het aantal ernstige virus patiënten in het ziekenhuis.


Op dinsdag werden 181.991 mensen op Covid-19 getest, waarbij 37.559 met het virus besmet bleken te zijn, (maandag 43.8852), het positive percentage staat op 24,25%.


Er zijn 320.470 actieve virus patiënten in het land (maandag 318.291), de meesten met lichte tot milde klachten.


In de ziekenhuizen liggen 1.164 ernstige patiënten, 3 meer dan op maandag, waarvan er 350 als zijn kritiek worden beschouwd met 273 van hen aangesloten aan beademingsapparatuur.


Er zijn 77 Covidpatiënten overleden waardoor het dodental op 9.303 uitkomt.


Het R-cijfer dat aangeeft hoeveel mensen een besmet persoon kan besmetten staat op R-0,8,


Minister van Volksgezondheid Nitzan Horowitz zei dinsdag dat mensen die COVID-vaccins hebben geweigerd, verantwoordelijk zijn voor de zware druk op ziekenhuizen in het hele land, en "eigenhandig een ernstige ziekte hebben veroorzaakt".


In onderstaande grafiek zijn de verschillen duidelijk te zien tussen gevaccineerde en niet gevaccineerde virus patiënten, waarbij lichtblauw = niet gevaccineerd; groen = gedeeltelijk gevaccineerd; donkerblauw = volledig gevaccineerd (3x of 4x):


56 weergaven0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page