top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Daling van nieuwe besmettingen en patiënten in ziekenhuizen zet door


Ter illustratie. Screenshot YouTube


Uit de woensdagmorgen bekend gemaakte cijfers van het Israëlische ministerie van Volksgezondheid blijkt dat de eerder ingezette daling van het aantal dagelijkse besmettingen en het aantal patiënten in de ziekenhuizen door zet.


Op dinsdag werden er 75.127 mensen op het Covid-19 virus getest waarvan er 2.386 besmet bleken, 3,42%.


Het aantal actieve besmette patiënten laat ook een daling zien van 57.724 op maandag naar 53.994 op dinsdag.


Hiervan zitten er 110 in een quarantainehotel en liggen 966 patiënten in de ziekenhuizen, waar dat er op maandag 974 waren.


Het aantal ernstige zieke patiënten is gedaald van 671 naar 659 op dinsdag, waarvan er 276 als kritiek worden aangemerkt met 216 van hen aan beademingsapparatuur aangesloten.


Het dodental is met 8 gestegen naar 7.692.


Opnieuw werd er door het ministerie meegedeeld dat ruim 60% van de patiënten in de ziekenhuizen jongeren onder de dertig jaar zijn die niet zijn gevaccineerd.


Ook blijkt dat van de ernstig zieke coronaviruspatiënten ongeveer 29 procent Arabisch is, terwijl zij 21 procent van de bevolking uitmaken.


Volgens het ministerie van Volksgezondheid heeft 19 procent van de Arabieren van 20 tot 29 jaar een boostervaccinatie gekregen, vergeleken met 56 procent van de Joden in dezelfde leeftijdsgroep. De vaccinatiegraad is ook lager onder oudere volwassenen, die een hoger risico lopen: 66 procent van de Arabieren van 60 tot 69 jaar kreeg een boostervaccinatie, vergeleken met 88 procent van hun joodse leeftijdsgenoten.


Uit onderstaande grafiek blijkt duidelijk het overgrote aandeel van niet gevaccineerde viruspatiënten per leeftijdsgroep, waarbij lichtblauw = niet gevaccineerd; groen = gedeeltelijk gevaccineerd; donkerblauw = volledig gevaccineerd.36 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page