top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

'Dan maar naar de Chinees!' - een nieuwe column van Simon SoesanArme Bibi: De Amerikanen moeten hem niet, de Zuid-Amerikanen geven geen sjoege, de Europese landen zijn doof voor zijn verzoeken, de Indiërs doen net alsof ze het te druk hebben, in Afrika dachten ze (echt) dat hij Palestijns was…niemand wil hem zien!


In ons land zelf heeft meer dan de helft van de bevolking genoeg van hem, zijn partners (“natuurlijke partners”) wantrouwen hem, de Druzen zijn pisnijdig op hem en de Arabische bevolking is uitgeluld met hem…nebbisj! Alleen zijn vaste cheerleaders, hier bekend als Netanyahu’s Flying Circus, blijven hem aanbidden – in ruil voor gulle budgetten.


Vroeger was dat anders: toen vloog hij, samen met zijn vrouw, bekend als Miss Piggy, de hele wereld af en kon hij met gemak 10-20 (ik overdrijf niet!) koffers met vuile was meenemen, want dat eiste vrouwlief altijd. Dat is allemaal voorbij: meer en meer staatshoofden hebben genoeg van zijn lege praatjes, zijn eeuwige geroddel en zijn lege beloftes.


De Amerikanen, die altijd – door weer en wind – onze vaste partners en beste partners waren houden het voor gezien nadat zijn hersenloze partners eerst de president, en daarna het hele Amerikaanse volk voor idioot en onbelangrijk uitmaakten.


Een andere hobby van Bibi was jarenlang ergens te gaan eten en weigerde altijd te betalen omdat het een eer zou zijn dat hij, Koning Netanyahu, daar kwam eten. Het beroemde vlees-restaurant Gilli’s in Jeruzalem sloot en verhuisde naar het centrum, nadat Bibi tientallen malen daar voor nop kwam eten en nog vrienden meenam ook.


Tsja, wat moet je dan nog? De man staat terecht voor fraude, misbruik van macht en corruptie en probeert een coalitie te leiden die slechts een doel heeft: graaien in de publieke kas, zelfs al hebben 67% van zijn partners daar geen shekel aan bijgedragen.

Nou, dan maar naar de Chinees!


Bibi heeft net zo lang gezeurd bij de Chinezen totdat ze “ja” zeiden en gaat volgende maand naar de Chinees. Doet me denken aan de muis die samen met een olifant op een houten brug loopt en tegen de olifant zegt: “Wat stampen we lekker hard he!”


China, dat al jaren het Westen uitlacht en waarschijnlijk al meer interesses heeft in het Westen dan de Amerikanen, is druk bezig om het Midden Oosten te veroveren en doet het met succes: Iran en Saoedi Arabië zijn weer beste vriendjes, onze partners in het Abraham-Akkoord knipogen al met de Chinezen, dus Yalla!, waarom niet? Misschien verstaan die Chinezen Bibi niet al te goed en de kans is groot dat ze glimlachend zullen knikken op alles wat Bibi uitkraait. Na zijn bezoek adopteren ze misschien de leus “Never Again!”, maar voorlopig kan hij zijn vuile was naar China brengen, letterlijk en figuurlijk.


En nee, wij zijn niet hopeloos. Ons volkslied is De Hoop, Hatikva, en we blijven demonstreren, terwijl zijn compagnons onze politie impotent hebben gemaakt, onze legerleiding en veiligheidsdiensten vergelijken met de Wagner Group, huizen van Arabieren in de fik steken en legerofficieren met hun leven bedreigen. Kan Bibi wat schelen. Zolang we bezig zijn met kritiek op de uitlatingen en acties van zijn achterlijke maatjes, zijn we niet bezig met zijn proces.


En nu China! Waar je op straat voor nop kunt eten! Waar hij zal worden uitgenodigd voor zoveel maaltijden…het kan niet op! Waar ze hem nog serieus nemen!


Bekend om zijn voorkeur voor treife (niet-koosjer) eten kunnen we ons verzekeren dat Bibi terug zal komen met een belangrijke geopolitieke mededeling: de Chinees doet veel meer met vlees! Vergeet Jackie Chan! Wie is Bruce Lee? Bibi is de man die altijd op zijn voeten beland, zelfs met al zijn koffers vol vuile was!


Persoonlijk kan het me niets schelen dat Bibi naar China vliegt.

Maar waarom moet hij terugkomen?


313 weergaven4 opmerkingen

4 Comments


Roni Stoker
Roni Stoker
Jun 28, 2023

Bibi is het evenbeeld van de naakte koning uit de fabeltjes van Hans Christian Andersen. Steeds meer mensen zien dat hij 'naakt' is, behalve zijn meest primitieve volgelingen, en de duistere 'mannen van God'. Of liever gezegd 'de 'vampiers van God'. Zij maken van zijn 'naakte' situatie gebruik om hem kaal te plukken.

Like

Henk Vinke
Henk Vinke
Jun 27, 2023

Een paar maand geleden moesten de soenieten en shiiten bij Xi Peng op het matje komen. Twee weken geleden was de koning der dieren Abbas er. Straks Bibi. Wat zijn de Chinezen van plan met Israël?

Like
Roni Stoker
Roni Stoker
Jun 29, 2023
Replying to

Bibi is al een geruime tijd een persoon die buiten de realiteit leeft. Iedereen, behalve zijn bende analfabeten, heeft een minachting voor hem. Hij verliest langzaam iedere internationale steun; op de eerste plaats van Joden die buiten Israël leven.

Like
bottom of page