top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

De 17-jarige Israëlische Nevo Abutbul is mentalist en hij wil de wereld veroveren


Nevo Abutbul begon op negenjarige leeftijd met een opleiding tot mentalist en is de jongste artiest in zijn vakgebied. Foto met dank aan Sarit&lorens via ISRAEL21C


Wanneer de 17-jarige Nevo Abutbul volgend jaar bij het Israëlische leger komt, zal hij de coolste baan ooit hebben: hij zal de allereerste mentalist van het leger zijn en zijn dienst besteden aan het verbazen van soldaten met zijn snelle humor, gedachtenlezen en allround geweldigheid.


"Ik ben de jongste mentalist in Israël en de wereld", vertelt Nevo aan ISRAEL21c. "Ik begon magie te proberen op de leeftijd van zes, en mentalisme op de leeftijd van negen."


Het gaat minder om formele training en meer om je eigen sterke punten, zegt hij.


“Sinds ik me kan herinneren, speel ik spellen zoals raden welke hand een munt vasthoudt of hoeveel munten ik vasthoud. Ik bleef oefenen hoe mensen denken”, legt hij uit.


“Wat me ertoe aantrok en me nieuwsgierig maakte, zijn de reacties van mensen en de manier waarop de hersenen werken. Ik leerde over lichaamstaal, NLP [neuro-linguïstisch programmeren]. Ik begon langzaam maar zeker een mentalistische gereedschapskist voor mezelf op te bouwen.”


Nevo Abutbul zegt dat mentalisme draait om het begrijpen van de hersenen en lichaamstaal, niet om magie. Foto door Nir Slakman via ISRAEL21C


In de paar jaar daarna trad Nevo op in tv-shows in Israël en in het buitenland, verscheen op toppodia en vermaakte VIP-menigten. Zijn plannen voor de komende jaren - afgezien van het aantrekken van een uniform - omvatten het veroveren van de wereld.


En zijn eerste stop is Amerika.


In tegenstelling tot Israël, dat dol is op zijn ervaren, inlandse mentalisten (hallo daar, Uri Geller en Lior Suchard ), is de VS niet zo bekend met het veld. Dat is prima in orde met Nevo.


“Het is niet populair, en mensen in het buitenland weten er niet veel van, althans niet in Amerika. Mijn doel is om mentalisme te associëren met Nevo. Ik wil mensen kennis laten maken met het vakgebied en hen ook beïnvloeden om hun eigen dromen te volgen. Het maakt niet uit hoe oud je bent, je kunt je droom altijd waarmaken. Dat is een doel dat ik heel belangrijk vind om te promoten", zegt hij.


Niet zoals andere middelbare scholieren


“Ik ben een 12 e klasser, en het is niet gemakkelijk met alle shows en de tv. Ik mis veel school en het is niet eenvoudig. Maar ik ben een goede student, ik doe mijn best voor mijn studie en het is belangrijk voor mij, dus ik zorg ervoor dat ik mijn achterstand inhaal”, zegt Nevo. "Ik leef de droom en vervul mezelf elke dag opnieuw."


Hoewel hij minder tijd heeft om met vrienden om te gaan, 'zijn mijn vrienden liefdevol en bemoedigend, en ik leer alles in evenwicht te brengen met school en een relatie. Dat zijn het soort dingen die je geaard houden en helpen om het evenwicht te bewaren.”


Nevo Abutbul verbaast het publiek tijdens een recente tour door de Verenigde Staten. Foto met dank aan Sarit&lorens via ISRAEL21C


Om een ​​succesvolle mentalist te worden, zelfs op jonge leeftijd, zijn enkele basiskenmerken vereist, zegt hij.


"Als mentalist moet je heel, heel scherp, heel gefocust zijn, op de kleine details letten en een paar stappen vooruitdenken", legt hij uit.


“Je moet begrijpen waarom dingen gebeuren en invloed hebben op de manier waarop ze gebeuren. En natuurlijk heb je charisma en prestaties nodig. Zonder dat kun je geen show van een uur houden met een geconcentreerd publiek.”


Mentalisme versus magie


Veel mensen weten niet echt wat mentalisme onderscheidt van magie.


"Magie gaat over het gebruik van beweging - handbewegingen, bedrieglijke trucs", legt Nevo uit.


“Mentalisme heeft meer te maken met de hersenen, meer met psychologie en lichaamstaal. Ik werk met de hersenen, niet met snelheid en dingen die het oog voor de gek houden.”


Toch hebben veel mensen de misvatting dat mentalisme alleen maar met methoden te maken heeft.


“Eigenlijk ben ik er voorstander van om die visie te ondersteunen, omdat het vermakelijk is en mensen veel plezier geeft”, zegt Nevo.


“In Israël proberen natuurlijk meer mensen uit te zoeken hoe je het allemaal doet, terwijl ze je elders in de wereld meer geloven.


“Maar ik probeer mensen niet voor de gek te houden, alleen om ze blij te maken en te verrassen”, besluit hij. “Ik vind het heel leuk om te doen; het is mijn passie."


Lees hier meer over Nevo Abutbul

91 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page