top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

De 26-jarige Bedouin, vader en echtgenoot Ahmad Abu Latif is één van de 21 gesneuvelde IDF-soldaten

Foto IDF woordvoerder


Ahmad Abu Latif, 26 jaar oud uit Rahat en een toegewijde reservist in het 8208th Battalion, 261st Division, was een van de soldaten die maandag omkwamen bij het incident in het centrum van de Gazastrook, waarbij in totaal 21 soldaten omkwamen.


Ahmad Abu Latif, bekend onder veel studenten aan de Ben-Gurion Universiteit waar hij als beveiligingspersoneel diende, laat een rouwende familie achter, waaronder een vrouw, een dochter van elf maanden, zijn ouders en elf broers en zussen.


Postuum gepromoveerd van de rang van Staff-Sergeant-Major (Res.) tot Warrant Officer (Res.) door de IDF, wordt de dood van Abu Latif diep betreurd, zo schrijft The Jerusalem Post.


Ahmad geloofde diep in coëxistentie

Abu Latif schreef uitgebreid over zijn gevoelens over het samenleven en de samenwerking tussen de verschillende bevolkingsgroepen van Israël in een aangrijpende post op sociale media in oktober, tijdens de begindagen van het aanhoudende conflict. Hoewel zijn functie aanvankelijk bedoeld was om universiteitsstudenten te verzekeren van hun veiligheid en hun samenwerking met elkaar te stimuleren, krijgen de woorden van Abu Latif een nieuwe betekenis na het overlijden van Abu Latif.


“Voor mij zijn de mensen met wie ik leef en werk mijn broers en zussen, en we leven allemaal samen en respecteren elkaar in ons land. Ik ben er trots op een bedoeïen te zijn die in de IDF heeft gediend… Ik had het voorrecht om te verdedigen en beschermen in een betekenisvolle dienst die ik nooit zal vergeten”, schreef hij. “Ik ben blij als ik met mijn vrienden door Israël kan reizen en ik ben het gelukkigst als ze Arabisch leren, Arabisch met mij proberen te praten en mij vragen om ze te helpen."


“Sinds het uitbreken van de oorlog hebben we veel gehoord over de [positieve] betrokkenheid van Arabische burgers. Helaas behoren onder de oorlogsslachtoffers ook bedoeïenen- en druzensoldaten, moslims en christenen, die als helden zijn gesneuveld tijdens de verdediging van het land ”, vervolgde hij.


“De bedoeïenengemeenschap rouwt om de burgerslachtoffers die zonder onrecht zijn vermoord: joden, christenen of moslims. En ik wil van deze gelegenheid gebruik maken om iedereen die dit leest te inspireren! We delen allemaal hetzelfde lot en we moeten samen en verenigd zijn”, schreef hij.


“Helaas zijn er mensen die niet geloven in samenwerking tussen sectoren; [ze] proberen relaties te bedreigen, te provoceren en te vernietigen – om het vertrouwen te ondermijnen. Geloof ze niet en laat dit niet gebeuren.”


In de slotwoorden van zijn post benadrukte Abu Latif de cruciale waarde van eenheid en wederzijds respect tussen de diverse bevolkingsgroepen en culturen van Israël.


“Elke dag zie ik op de universiteit studenten elkaar helpen met goede daden en in tijden van problemen, waarbij ik altijd de persoon aan de andere kant zie”, schreef hij. “We moeten deze veiligheid en eenheid behouden!”

289 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page