top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

De brandstof van de toekomst is de waterstofturbine van TurboGen uit Israël


De 40 kW Multifuel Microturbine. Foto via TurboGen


De brandstof van de toekomst zit eraan te komen. Het Israëlische bedrijf TurboGen, gespecialiseerd in de ontwikkeling van hybride microturbines voor zelfopwekking van elektriciteit en warmte in micronetwerken, gebouwen en constructies, ontwikkeld systemen die in staat zullen zijn om waterstof te gebruiken om energie op te wekken


In lijn met de wereldwijde trend van transitie naar schone energie en de start van grootschalige projecten voor waterstofproductie, zal het bedrijf werken aan de ontwikkeling van een microturbine die zal werken op 100% waterstof.


Terwijl bedrijven en overheden op zoek zijn naar nieuwe en innovatieve manieren om over te stappen op hernieuwbare energiebronnen, hebben veel bedrijven zoals TurboGen zich tot waterstof gewend als voertuig voor een schonere toekomst.


Het natuurlijke element kan in specifieke configuraties worden gecombineerd met zuurstof om elektriciteit op te wekken, vergelijkbaar met de structuur van moderne batterijen. In tegenstelling tot standaardbatterijen bevatten waterstofcellen echter doorgaans geen schadelijke bijtende chemicaliën, en hun energieproductie is opmerkelijk schoon en hernieuwbaar, met weinig tot geen koolstofemissies.


TurboGen gaat ervan uit dat de unieke architectuur van zijn microturbine hen in staat zal stellen, met kleine veranderingen, de verbrandingskamer te laten werken met mengsels van maximaal 50% waterstof, gevolgd door de ontwikkeling van een speciale verbranding cel die 100% waterstof gebruikt.


“Dit is een belangrijke gebeurtenis voor het bedrijf dat een aanzienlijk zakelijk potentieel laat zien. Het doel van TurboGen is het ontwikkelen en verkopen van een groene, niet-vervuilende oplossing op basis van waterstof”, aldus Yaron Gilboa, CEO van TurboGentegen The Jerusalem Post.


“We hebben al aanwijzingen dat de door ons ontwikkelde turbine geschikt is om met tot 50% waterstof in combinatie met aardgas te werken. Het volgende doel dat voor ons ligt, is de ontwikkeling van een verbrandings cel die geschikt is voor de verbranding van 100% waterstof.”179 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page