top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

De Britse wielren sensatie Joe Blackmore tekent een tweejarig contract met Israël-Premier Tech

Foto Israël-Premier Tech


De toekomst ziet er rooskleurig uit voor Joe Blackmore. Het was misschien geen naam die velen voorafgaand aan het seizoen 2024 in de wielerwereld hadden gehoord, maar het duurde niet lang voordat daar verandering in kwam.


Nadat hij in 2024 de wegracewereld betrad, na slechts vier races op de weg in 2023, heeft de 21-jarige Brit niets anders gedaan dan indruk maken in zijn eerste vier maanden bij Israel – Premier Tech Academy. Het zal dus geen verrassing zijn dat hij al een profcontract heeft binnengehaald, waarmee hij zich bij IPT's ProTeam voegt voor een tweejarig contract voor de seizoenen 2025 en 2026.“Ik heb erg genoten van mijn eerste paar maanden bij het team en van de racekalender die ik heb”, zegt Blackmore. “Ik had niet verwacht dat ik al zoveel zou winnen. Ik wist dat ik door mijn winter zonder veldrijden meer kon trainen, dus ik verwachtte iets sterker te zijn dan vorig jaar, iets dichter vooraan, maar ik had niet verwacht dat ik al deze races zou winnen. Ik denk dat als je eenmaal begint te winnen, je goed bezig bent.'


Ondanks de niet verrassende interesse van andere teams keek Blackmore niet verder dan Israël – Premier Tech.


Hij zegt: “Israël – Premier Tech lijkt een heel goed team, en iedereen is zorgzaam en ondersteunend. Ik heb al een beetje met het ProTeam geracet en ik hou echt van de omgeving en de kansen die ik heb gekregen, dus ik was gemotiveerd om te blijven. Wat mijn doelstellingen betreft: ik wil heel graag voor de overwinning gaan in elke race die bij mij past, en dit jaar heb ik mijn oog laten vallen op de wereldkampioenschappen mountainbiken en op de weg. Ik ben geen pure klimmer, ik ben geen pure sprinter, dus ik denk dat etappekoersen van een week en pittige eendagskoersen bijzonder geschikt voor mij zijn en uiteindelijk zal ik zien hoe het gaat in de grote rondes.”


Blackmore's achtergrond als mountainbike- en cyclocrosser trok voor het eerst de aandacht van de nieuw aangestelde manager van IPT Academy, Tim Elverson, die de Brit aanmoedigde meer tijd op de weg door te brengen.

“Ik zag Joe voor het eerst in het veldritseizoen 21/22 en ik kon iets in hem zien, dus begon ik hem in de gaten te houden”, legt Elverson uit. “Ik heb de dobbelstenen gegooid voordat ik renners van het veldrijden naar de weg bracht, dus ben ik sinds september vorig jaar met hem gaan samenwerken. Hij kwam naar Israel – Premier Tech Academy en omarmde de leercurve en heeft zich echt gevestigd in de gezinsomgeving die we hebben opgebouwd, waardoor hij volgens mij snel heeft kunnen groeien. Met de mogelijkheden die IPT kan bieden en de WorldTour-structuur die we hebben, is de vooruitgang die hij kan boeken grenzeloos.”


Terwijl Blackmore nog steeds zijn weg vindt op de weg, gelooft Elverson dat zijn veelzijdigheid de sleutel is tot zijn toekomst als profrenner.


“Het is duidelijk dat Joe erg in de lift zit en het is nog steeds onduidelijk wat voor soort racer hij precies zal worden, maar ik heb het gevoel dat hij bijzonder geschikt is voor korte etappekoersen en de Ardennenklassiekers. Hoewel ik, gezien de manier waarop hij met de motor omgaat en zijn voorliefde voor een zware race, denk ik dat er maar weinig Monumenten zijn die bij hem passen. Joe is een berekende racer en met de ervaring die we in dit team hebben, is het enige wat zeker is dat er nog veel overwinningen zullen volgen.”


Blackmore's promotie van de Academy naar het ProTeam zorgt ervoor dat hij zich aansluit bij een lange lijst van renners die de sprong hebben gemaakt binnen de IPT-structuur, een bewijs van de rekruteringsstrategie van het team, zegt IPT-eigenaar Sylvan Adams.


“Joe heeft heel snel geleerd sinds hij de overstap naar het wegracen maakte”, zegt Adams. “En zoals hij heeft laten zien, is hij een slimme, onverschrokken concurrent en een echte winnaar. Joe's opmerkelijke resultaten en zijn nieuwe contract zijn een extra bevestiging van onze rekruteringsstrategie, waarbij zeven renners de afgelopen drie seizoenen zijn gepromoveerd. Joe contracteren bij IPT was de gemakkelijkste beslissing die we dit jaar hebben genomen. Ik ben benieuwd naar zijn ontwikkeling volgend seizoen, wanneer hij tegen de besten zal strijden. Hij heeft een grote toekomst voor zich."

156 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page