top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

De chef van de Griekse Generale Staf beëindigde zijn bezoek aan Israël


Gen. Floros (R) en Aviv Kochavi (L). Foto via IDF-woordvoerderseenheid


Donderdag heeft de chef van de Helleense Nationale Defensie Generale Staf, generaal Konstantinos Floros, zijn eerste officiële bezoek aan de staat Israël afgesloten. Gen. Floros bezocht Israël als eregast van de chef van de generale staf, LTG Aviv Kohavi.


Gen. Floros werd verwelkomd door een erewacht in kamp Rabin (de "Kirya") voordat hij een aantal professionele bijeenkomsten en een uitgebreid panel bijwoonde. Aan de vergaderingen namen deel: het hoofd van het Directoraat Strategische Planning en Samenwerking (J5), generaal-majoor Tal Kelman, een officier van het Directoraat Inlichtingen (J2), de Divisie Internationale Samenwerking en de Militaire Attaché van de IDF in Griekenland en Cyprus, COL Yossi Pinto.


Foto IDF-woordvoerderseenheid


Tijdens de bijeenkomsten werd een aantal onderwerpen besproken, waaronder gemeenschappelijke uitdagingen in het Middellandse Zeegebied. Daarnaast werd de bilaterale samenwerking tussen de twee legers besproken, met de nadruk op inlichtingen gerelateerde samenwerking en gezamenlijke opleidingsmogelijkheden.


Na de bijeenkomsten bezocht generaal Floros de Inlichtingendienst Eenheid 9900 en kreeg hij een aantal operationele evenementen te zien waarbij de militaire inlichtingendienst aanzienlijk bijdroeg aan de inspanningen van de IDF om de Iraanse verschansing in Syrië te verminderen.


Na de presentatie bezocht generaal Floros Shayetet 13 en ontving een strategische briefing over het uitgebreide operationele werk van de Israëlische marine en de unieke capaciteiten van Shayetet 13.


Gen. Floros toerde vervolgens naar de "Palmachim" Air Force Base, waar hij het 200e UAV Squadron bezocht. Daar kreeg hij een overzicht van de activiteiten van het squadron en een tentoonstelling van het vliegtuig. De generaal bezocht vervolgens de Israel Missile Defense Organization van de Administratie voor de Ontwikkeling van Wapens en Technologische Infrastructuur van het Ministerie van Defensie, die defensieve middelen ontwikkelt en produceert om grond-tot-grond raketten en mortieren te onderscheppen. De generaal bezocht ook een Iron Dome batterij van de Israëlische luchtmacht.


Foto IDF-woordvoerderseenheid


Tijdens verschillende bezoeken aan verschillende bases kreeg generaal Floros de belangrijkste onderdelen van de operationele activiteiten van de IDF in Israël en de noordelijke Arena te zien.


Gen. Floros' bezoek aan Israël omvatte ook een rondleiding door het "Yad Vashem" Holocaust Memorial Center, waar hij werd vergezeld door het hoofd van de afdeling Internationale Samenwerking van de Afdeling Internationale Coördinatie en de IDF-militair Attaché in Griekenland en Cyprus.


Gen. Floros toerde vervolgens door de oude stad van Jeruzalem, waar hij de Grieks-orthodoxe patriarch en het Griekse klooster bezocht.


Chef van de Generale Staf, LTG Aviv Kohavi: "In de afgelopen jaren hebben we een netwerk van strategische samenwerking op het gebied van veiligheid opgebouwd met verschillende landen in de regio, waaronder Griekenland. Ik ben verheugd om de chef van de Helleense Nationale Defensie Generale Staf, generaal Konstantinos Floros, te ontvangen voor een bezoek dat gericht was op het verdiepen van onze strategische samenwerking die een vangnet vormt in de Middellandse Zee. De relaties met de buurlanden van Israël nemen voortdurend toe en helpen ons allemaal om gedeelde bedreigingen het hoofd te bieden en het behoud van regionale stabiliteit mogelijk te maken. "


Foto IDF-woordvoerderseenheid


“De verbinding tussen de Helleense Nationale Defensie en de IDF in de lucht, op zee en op het land is van groot belang. Deze verbinding is te zien in verschillende recente gezamenlijke oefeningen, zoals 'Noble Dina', 'Orion', 'Blue Flag' en de IDF 'Chariots of Fire'-oefening van een maand. Ik heb er alle vertrouwen in dat deze samenwerking zich in de toekomst zal blijven ontwikkelen.

"Ik wil ook de Hellenic National Defense bedanken voor haar aanzienlijke hulp bij de oefening 'Beyond the Horizon' op Cyprus."68 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page