top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

De EU heeft Israël toegevoegd op lijst met landen waaruit bezoekers zijn toegestaan, maar........


Ter illustratie. Foto El Al


Verleden week donderdag heeft de EU besloten Israël toe te voegen aan de lijst met landen van waaruit gevaccineerde bezoekers voor "vrijetijd en recreatie" worden toegelaten in de EU landen.


Er is echter een maar.....


Het EU-besluit wordt pas volgende maand van kracht en ze hebben nog geen exacte datum aangekondigd, behalve een algemene verklaring over de wens om vanaf juni te openen, inclusief Portugal, dat is toegevoegd aan de lijst van groene landen.


Daarnaast heeft ieder EU land zo zijn eigen beleid wat vaak afwijkt van het algemene beleid van de EU.


Gevaccineerde Israëlis die dan vanaf juni richting een van de EU landen willen gaan moeten een negatieve COVID-19 test overleggen niet ouder dan 72 uur voordat ze in het vliegtuig stappen.


Hetzelfde gebeurt voor de terugvlucht, maar dan komt het probleem: gevaccineerden hoeven bij terugkeer niet in quarantaine, maar als ze met niet-gevaccineerde kinderen naar Europa zijn geweest moeten die kinderen minstens 12 dagen in quarantaine.


Het lijkt er dus op dat het beter is zonder kinderen op vakantie te gaan, alleen zal dat voor de meeste Israëlisch gezinnen geen optie zijn.
252 weergaven0 opmerkingen

Opmerkingen


bottom of page