top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

De gezamenlijke Eastern Breeze-oefening met de Franse lucht- en ruimtemacht en marine is beëindigd


Foto IDF-woordvoerderseenheid


Dinsdag markeerde het einde van de internationale oefening Eastern Breeze, waarin de IAF en de Franse lucht- en ruimtemacht (FASF) luchtsamenwerking oefenden in het luchtruim van Israël.


4 FASF Rafale vliegtuigen namen deel aan de oefening naast IAF F-16i-vliegtuigen van het 201st Squadron.


Als onderdeel van de oefening arriveerde de Franse aanvalsgroep op vliegdekschepen in de Middellandse Zee. Luchtbemanningen van de IAF en FASF vlogen "vleugel aan vleugel" terwijl ze gezamenlijke aanvallen oefenden en luchtdreigingen tegengingen in een poging kennis te delen en van elkaar te profiteren. De oefening was een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van de strategische samenwerking tussen de IAF en de FASF en verbeterde de paraatheid van de strijdkrachten.


Foto IDF-woordvoerderseenheid


Eastern Breeze is een van de vele internationale oefeningen die onlangs hebben plaatsgevonden als onderdeel van het trainingsprogramma van 2022.


Commandant van de Ramon luchtmachtbasis, kolonel G: “Deze week werd een oefening gehouden met de Franse lucht- en ruimtemacht, waarbij Israëlische F-16i's en Franse Rafales betrokken waren. Samen hebben we een hoogwaardige en uitdagende training gegeven die een aantal elementen combineerde, wat resulteerde in verbeterde vaardigheid aan beide kanten en nauwere banden tussen de naties en legers.


54 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page