top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

De IDF-eenheid die het Israëlische leger naar het digitale tijdperk brengt


Foto IDF-woordvoerderseenheid


De digitale transformatie van de IDF was een van de topprioriteiten van stafchef Lt.-Gen. Aviv Kohavi toen hij aan zijn termijn begon; niet alleen om het leger verder te versterken, maar om het beste voor zijn troepen te bieden.


"We voeren een digitale transformatie door in het leger om alle soldaten de best mogelijke zorg te bieden", zei kolonel Tali Caspi-Shabbat, commandant van de Shachar eenheid in het C4I-directoraat van de IDF tegen The Jerusalem Post.


Haar eenheid is verantwoordelijk voor alle systemen, applicaties en data in het leger die niet te maken hebben met gevechten, maar met human resources, logistiek, medicijnen en het welzijn van troepen.


"Het leger biedt alles aan de soldaat vanaf het moment dat ze dienst nemen", zei ze. “Het is als een land op zich en is verantwoordelijk voor alles totdat de soldaat uit dienst wordt ontslagen. En daarvoor hebben we de meest geavanceerde digitale systemen nodig die mogelijk zijn.”


Het veranderen van de IDF is echter niet eenvoudig, vooral niet wanneer het vertrouwde op IT-systemen die in het afgelopen millennium zijn gebouwd en dat tot vijf jaar geleden op faxapparaten vertrouwde in plaats van gecodeerde chats en e-mails.


De Shachar-eenheid, gevestigd in een onopvallende en relatief kleine basis in centraal Israël, is het belangrijkste IT-orgaan in de IDF en is verantwoordelijk voor alle innovaties en ontwikkelingen in de wereld van digitaal en data.


Als onderdeel van de Lotem Technology Division is het het grootste softwarehuis van het leger en verantwoordelijk voor het vergroten van het vermogen van het leger om middelen te stroomlijnen, bureaucratie te verminderen en de service van rekruten en beroepsofficieren te verbeteren.


"Als je een digitale transformatie doormaakt, moet je het leger begrijpen om te weten wat wel en niet werkt", zei Caspi-Shabbat. "Vóór het idee van een digitale transformatie, werd er nooit echt aan de soldaat gedacht, alleen aan beroepsofficieren."


Focussen op individuele soldaten en hun behoeften is belangrijk, zei ze.


"Het leger beter maken door soldaten een betere ervaring te bieden", bespaart niet alleen geld, maar helpt ook om alle administratieve rompslomp waar het leger bekend om staat te verminderen.


Een van de toepassingen waar de eenheid aan werkt, is het helpen van troepen om betere toegang tot gezondheidszorg te krijgen.


Foto IDF-woordvoerderseenheid


"Het gebrek aan artsen in het leger en de noodzaak om onmiddellijke zorg te verlenen, legt veel druk op de artsen in het leger", zei ze.


De nieuwe applicatie geeft troepen de mogelijkheid om artsen, inclusief specialisten, en afspraken dicht bij waar ze zijn te vinden. De applicatie stelt de soldaat elementaire intakevragen, inclusief hun symptomen. Op basis daarvan wordt de soldaat verteld waar hij heen moet - naar een eerste hulp, een verpleegster of om een ​​afspraak te maken met een arts in een kliniek.


"Veel mensen zeggen afspraken af ​​en met de nieuwe gebruiksvriendelijke applicatie hebben we 600 extra afspraken kunnen vinden zonder ook maar één arts meer in te huren", zei ze.


Een ander aspect waarvoor de eenheid verantwoordelijk is, is hoe cadetten worden gerekruteerd voor de IDF. Deze zomer kondigde het leger aan dat het de manier zou veranderen waarop het nieuwe rekruten test met een focus op de vaardigheden, capaciteiten en behoeften van het leger.


Met meer dan 100.000 cadetten die elk in een cyclus opstellen, heeft het leger bergen gegevens om door te spitten om rekruten in de rollen te plaatsen die het meest geschikt voor hen zijn.


"We hebben een datawetenschappelijk onderzoek uitgevoerd en na het diepgaande onderzoek ontdekten we dat er andere statistieken zijn die het succes van de rekruut beïnvloeden", legt ze uit. "We hebben gekeken welke rekruten erin slaagden en in wat, evenals wat ze op de middelbare school studeerden en wat hun hobby's waren."


Het leger is afgestapt van het plaatsen van rekruten op basis van scores die ze ontvangen op de kwaliteitsindex of Kaba (psychometrische) figuur die het gebruikt om te helpen bij de eerste plaatsing van rekruten. In plaats daarvan is het begonnen met het toewijzen van rekruten in rollen op basis van hoe geschikt ze zijn.


Caspi-Shabbat zei dat de veranderingen gericht op de individuele soldaat de effectiviteit van de IDF vergroten.


"We kijken altijd naar het individu en hun vaardigheden om het beste leger te hebben om ons land te beschermen."

51 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page