top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

De INS "Oz" Sa'ar 6 Klasse Corvette is in Israël gearriveerd (video)


De 'Oz'(R) samen met zusterschip INS 'Magen'(L) in de haven van Haifa. Foto IDF woordvoerders eenheid


De INS "Oz", de tweede van de vier Sa'ar 6-korvetten die zich bij de Israëlische marine voegen, is na een reis van twee weken vanuit Duitsland in Israël aangekomen en is nu aangemeerd in zijn marinebasis Haifa.


De komst ervan is een belangrijke mijlpaal in het versterken van de veerkracht en economie van de staat Israël. De Sa'ar 6-korvetten zullen een belangrijke pijler zijn in de maritieme bescherming van zowel Israëlische wateren als energiebronnen op zee.

Foto IDF woordvoerders eenheid


In de komende maanden zal de INS "Oz" het installatieproces van aanvullende gevechtssystemen ondergaan (waarvan de meeste in Israël worden geproduceerd). Na voltooiing zal de INS "Oz" volledig operationeel worden.


De ceremonie voor de aankomst van het schip werd bijgewoond door minister van Defensie, de Benny Gantz en de bevelhebber van de Israëlische marine, vice-admiraal Eli Sharvit. Aan de ceremonie nam ook een team van INS "Oz" mariniers deel die met het schip terugkeerden naar Israël.

Minister van Defensie, Benny Gantz zei: “Jullie die hier staan, jullie hebben gevochten in een operatie waarbij jullie krachten bundelden met alle troepen als onderdeel van het concept van multidimensionale gevechten. Dit is slechts een voorbeeld van de innovatieve en operationele capaciteiten die de marine ontwikkelt. Een voorbeeld van de macht die we op verschillende fronten willen uitoefenen. Dit omvat het Libanese front, en verder weg. In het licht van pogingen om onze vijanden te bewapenen, zetten we systemen in die de stabiliteit in de regio hebben verbeterd.

Het vermogen om deze capaciteiten te ontwikkelen is afgeleid van een langetermijnvisie, en het vermogen om ze te behouden en een voordeel te behalen op onze vijanden vereist dat wij als politiek echelon een meerjarenplan ontwikkelen dat zekerheid en ontwikkeling biedt voor de strijdkrachten van de IDF.”


Minister van Defensie Benny Gantz krijgt uitleg van de bevelhebber van de Israëlische marine, vice-admiraal Eli Sharvit. Foto IDF woordvoerders eenheid


De bevelhebber van de Israëlische marine, vice-admiraal Eli Sharvit zei: "De commandanten van de INS "Oz" en het personeel aan boord leggen een nieuwe hoeksteen in de Israëlische verdedigingsmuur van de marine. De toevoeging van de Sa'ar 6-korvetten aan de marine is even noodzakelijk als frisse lucht om te ademen - aangezien de veiligheidssituatie constant veranderende en nieuwe bedreigingen steken de kop op. Het lijdt geen twijfel dat de INS "Oz", net als de rest van de Sa'ar 6 korvettenvloot, een technologisch wonder is. Net zoals het een symbool van vooruitgang is, is het ook een feest van uitgebreide samenwerking en baanbrekende menselijke prestaties."97 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page