top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

De Israëlische Fauda-ster en zanger en componist Idan Amedi ernstig gewond in Gaza

Stafchef van de IDF, luitenant-generaal Herzi Halevi en Idan Amedi. Foto IDF woordvoerder


De Israëlische zanger en FAUDA acteur Idan Amedi raakte maandag ernstig gewond bij botsingen met terroristen in de Gazastrook en werd geëvacueerd naar het Sheba Medical Center, meldde de IDF-woordvoerder.


Amedi, die als reservist dient bij het Combat Engineering Corps van de IDF, liep verschillende verwondingen door granaatscherven op in verschillende delen van zijn lichaam, maar zijn toestand wordt nu als stabiel beschouwd terwijl hij in het ziekenhuis onder narcose werd gebracht en werd geïntubeerd. Zijn familie publiceerde kort daarna een bericht op Instagram, waarin zij ‘iedereen vroegen om voor hem te bidden’.


Kort voordat hij gewond raakte, werd Amedi in Gaza geïnterviewd door Israëlische N12-verslaggever Nitzan Shapira en zei Amedi dat hij ‘een beetje moe, maar prima’ was.


Gevraagd naar wat hij aan het doen was, zei hij: "Wat hier gebouwd is, is gek, gek", verwijzend naar de tunnels. Hij zei dat hij en zijn medesoldaten bezig waren geweest met het vernietigen van de tunnels en veel wapens hadden ontdekt in het geavanceerde ondergrondse netwerk. Op de vraag of hij een boodschap had voor de kijkers thuis, zei hij: 'Ben Yisrael Chai!... We werken hier hard voor ieders veiligheid, en we houden van je.' Hij bagatelliseerde zijn beroemdheid en zei: 'Er zijn hier zoveel krachten, het is een beetje raar dat jij mij in het bijzonder hebt vastgegrepen.'

Idan Amedi (voorgrond) in Fauda. Foto Facebook


Amedi ging in de begindagen van de oorlog als reservist in Gaza vechten. Amedi documenteerde momenten uit zijn diensttijd op zijn Instagram-account en plaatste in november: “Dit is geen scène uit Fauda, ​​dit is het echte leven”, in een video die voorafgaand aan een operatie werd opgenomen, en voegde eraan toe dat hij en zijn medesoldaten gemotiveerd waren door hun bezorgdheid over de slachtoffers van het bloedbad van Hamas op 7 oktober. ‘Moge God en wij hun bloed wreken’, zei hij.


Niet lang geleden maakte Amedi deel uit van de eerste strijdkrachten die de kustlijn van Gaza bereikten – waar hij en zijn teamleden een vlag hijsen ter herdenking van het Nova Music Festival ter nagedachtenis aan de slachtoffers.


Aan het begin van de oorlog, voordat de grondoperatie van de IDF in Gaza begon, was Amedi gestationeerd aan de noordgrens waar hij een ontmoeting had met de stafchef van de IDF, majoor-generaal Herzi Halevi, die het Noordelijk Commando van de IDF kwam bezoeken.

292 weergaven0 opmerkingen
bottom of page