top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

De Israëlische luchtmacht neemt deel aan de oefening "Red Flag" van de Amerikaanse luchtmacht


"IAF F-35I" van de IAF. Foto IDF-woordvoerder


Zondag is de door de Amerikaanse luchtmacht geleide “Red Flag”-oefening begonnen, waaraan ook de Israëlische luchtmacht deelneemt. De oefening vindt plaats op de Amerikaanse luchtmachtbasis Nellis in Nevada.


De oefening duurt twee weken en omvat een breed scala aan trainingsoefeningen, waaronder luchtscenario's op lange afstand, het bereiken van luchtoverwicht in de regio, gezamenlijke luchtaanvallen, gebiedsverdediging, onderschepping van vijandelijke vliegtuigen, lage- hoogtevluchten en vluchten in gebieden die rijk zijn aan luchtafweerapparatuur.


De oefening omvat ook gezamenlijke bijtanken in de lucht, waarbij IAF-tankvliegtuigen Amerikaanse straaljagers zullen bijtanken, en een IAF F-35I "Adir" vliegtuig zal worden bijgetankt door Amerikaanse KC-135 Stratotanker vliegtuigen.


Voor het eerst zullen zeven IAF F-35I "Adir"-vliegtuigen en twee IAF F-15I "Ra'am"-vliegtuigen deelnemen aan de oefening op Amerikaans grondgebied.


De oefening vindt plaats na de "Juniper Oak"-oefening, de grootste gezamenlijke oefening die met USCENTCOM zal worden uitgevoerd.


De "Red Flag"-oefening versterkt de operationele samenwerking tussen de twee legers als belangrijke partners die zich inzetten voor het handhaven van de veiligheid in het Midden-Oosten.

77 weergaven0 opmerkingen
bottom of page