top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

De Israëlische marine heeft deelgenomen aan de grootste internationale marine-oefening "IMX"


Foto IDF-woordvoerderseenheid


De Israëlische marine nam voor het eerst deel aan 's werelds grootste internationale marine-oefening, "IMX" (International Maritime Exercise). De oefening, die werd geleid door de Amerikaanse Vijfde Vloot met deelname van de marines van 60 landen, vond plaats in de Rode Zee en de marine zone van Bahrein in de Golf.


IDF-woordvoerderseenheid


De oefening werd geopend met een ceremonie onder leiding van vice-admiraal Brad Cooper, de commandant van het US Naval Forces Central Command, de Vijfde Vloot en de Combined Maritime Forces van de US Navy. Officieren van de Israëlische marine waren daarbij ook aanwezig.


Tijdens de oefening trainde de Underwater Missions Unit van de Israëlische marine samen met zijn tegenhangers van de Amerikaanse Vijfde Vloot. De oefening was gericht op zoek- en reddingsacties van de zee en het neutraliseren van zeemijnen. Tegelijkertijd oefenden een raketschip van de Israëlische marine en de 915e Vloot reddings- en medische noodscenario's in de noordelijke Rode Zee en de Golf van Eilat naast de kustwacht van de Amerikaanse Vijfde Vloot.


Foto IDF-woordvoerderseenheid


De scenario's voor nood- en routinetraining demonstreren de strategische en operationele samenwerking met de Amerikaanse Vijfde Vloot en zijn een andere uitdrukking van de groeiende internationale samenwerking van de Israëlische marine.


Opperbevelhebber van de Israëlische marine vice-admiraal David Saar Salama zei: “De deelname van de Israëlische marine aan de internationale marine-oefening 'IMX', geleid door de Amerikaanse Vijfde Vloot, illustreert de groeiende relatie tussen onze twee vloten. Deze relatie is gebaseerd op standvastigheid, gedeeld leren en strategische samenwerking. Ons werk met onze Amerikaanse partners helpt ons terrorisme in de zee arena te voorkomen en tegelijkertijd de regionale maritieme veiligheid te versterken. Ik kijk ernaar uit om onze samenwerking verder te ontwikkelen en te verdiepen.”


Commandant van het US Naval Forces Central Command, de Vijfde Vloot en de Combined Maritime Forces van de Amerikaanse marine, vice-admiraal Brad Cooper zei: “Deze gezamenlijke oefening toont onze vastberadenheid om samen de internationale wet en orde te verdedigen. De 'IMX' is een bijzondere kans om onze maritieme samenwerking te verbreden en te versterken.”


Foto IDF-woordvoerderseenheid


In de afgelopen zes maanden, na de overgang van de Israëlische marine naar NAVCENT, hebben er een aantal gezamenlijke trainingen en oefeningen plaatsgevonden. Daarnaast zijn er verschillende bezoeken geweest tussen officieren van de Israëlische marine en de Amerikaanse Vijfde Vloot.


De commandant van het US Naval Forces Central Command, de Vijfde Vloot en de Combined Maritime Forces van de Amerikaanse marine, vice-admiraal Brad Cooper, heeft in deze periode drie keer een bezoek gebracht aan Israël. De opperbevelhebber van de Israëlische marine, vice-iadmiraal. David Saar Salama, bezocht afgelopen maand het hoofdkwartier van de Amerikaanse Vijfde Vloot in Bahrein.

89 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page