top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

De Israëlische startup die helpt bouwvakkers veilig te laten werken


Screenshot YouTube


Een paar jaar geleden zat seriële ondernemer Izhak Paz in een commissie van het Israëlische National Insurance Institute, waar hij ontdekte dat elk jaar tientallen arbeiders omkomen bij ongevallen op Israëlische bouwplaatsen.


"Het idee dat iemand naar zijn werk gaat en daar gewoon sterft, vind ik schokkend", vertelt hij aan ISRAEL21c.


“Een persoon heeft het recht om te werken, een fatsoenlijk inkomen te verdienen en aan het einde van elke dag naar huis te gaan, naar zijn familie. Ik besloot dat ik er niet mee kon leven en besloot een technologisch initiatief te creëren dat een antwoord zal bieden op dit probleem.”


Hij deed dat in de vorm van een startup genaamd SafeGuard, die weloverwogen real-time beslissingen over de veiligheid van werknemers ondersteunt.


"Toen we de bouwsector bestudeerden, zagen we dat de oorzaak van het probleem slechte besluitvorming is", zegt hij. "De beslisser weet niet altijd waarop hij zijn beslissing baseert, en dat leidt tot menselijke fouten die tot een ongeval kunnen leiden."


Het platform van SafeGuard koppelt ook ongevallenpreventie aan hogere winsten, legt Paz uit, omdat klanten het product alleen kopen als het hun bedrijfsresultaten ten goede komt.


Paz begon in 2014 met R&D en het bedrijf lanceerde zijn product in 2016. SafeGuard heeft zo'n 50 werknemers in Jeruzalem in dienst en haalde onlangs $ 8 miljoen op in Serie A-financiering.


Het SafeGuard-team opereert vanuit Jeruzalem. Foto door Larry Brandt via ISRAEL21c


SafeGuard werkt samen met grote bouwbedrijven in Israël en in de Verenigde Staten, Zuid-Amerika en Europa. SafeGuard heeft onlangs Otoos gelanceerd , een Amerikaanse dochteronderneming die zich richt op de Amerikaanse oostkust.


Eerste niveau: beheer

"Ons systeem heeft drie niveaus", legt Paz uit.


“Het eerste niveau van het platform is toegankelijk voor de managementteams op de site en de hoofden van de contractteams, onze eindgebruikers. Het is een app-systeem dat het hele veiligheidsproces op de locatie dekt – het monitoren van de competentie van de werknemers, de aanwezigheid en locatie van de werknemers, evenals apparaten zoals kranen.”


Wanneer gebruikers het systeem betreden, krijgen ze een real-time veiligheidsupdate op de site - de geplande briefings voor die dag zijn bijvoorbeeld niet gehouden, er zijn vijf apparaten die nog niet zijn gecontroleerd of mensen zijn de site binnengekomen zonder toestemming.


"Het toont ook de prestaties van de onderaannemers, veiligheidsrisico's en aanbevelingen over wat uw volgende stap zou moeten zijn om de gevarenniveaus te verlagen en een mogelijk ongeval te voorkomen", zegt Paz.


Verbonden en geïntegreerd

"Het tweede niveau is de verbinding met het ecosysteem, aangezien bouwprojecten veel externe onderaannemers en apparaten gebruiken", zegt Paz.


“We hebben bijvoorbeeld veiligheidsadviseurs en verschillende toezichthouders met elkaar verbonden. We begrijpen dat voor een werknemer om veilig te zijn, de acties die op de locatie worden uitgevoerd niet voldoende zijn. Er is ook behoefte aan een serieuze bredere omgeving die risico's kan beperken.


Het derde niveau gaat over integratie en verbondenheid.“We zijn verbonden met slimme camera's, beeldverwerkingssystemen, externe software. We kunnen ook verbinding maken met draagbare sensoren, dus als een klant bijvoorbeeld de locatie van zijn werknemers wil controleren, kan hij dat doen”, legt Paz uit.


"Al deze informatieniveaus worden vervolgens gesynthetiseerd, sommige met behulp van algoritmen die we hebben ontwikkeld en sommige met behulp van kunstmatige intelligentie."


De informatie wordt gebundeld in een aanbeveling voor actie voor de beslisser.


"We willen dat het systeem de beslisser een stap voor is om patronen te voorkomen die uiteindelijk kunnen leiden tot een ongeval op de locatie."


Aanpasbaar


Het systeem van SafeGuard kan worden aangepast aan de wettelijke en sociale normen in verschillende landen.


“We zien verschillen in de manier waarop het systeem wordt gebruikt”, zegt Paz.


"Op sommige plaatsen worden bepaalde modules helemaal niet gebruikt en op andere worden ze in hoge mate gebruikt, afhankelijk van elke cultuur en zijn prioriteiten en de stand van de technologische ontwikkeling in de bouwsector."


Zuid-Amerikaanse bouwbedrijven zijn bijvoorbeeld erg geïnteresseerd in digitalisering, terwijl in de Verenigde Staten veel nadruk wordt gelegd op de invloed van ongevallen op verzekeringskosten.


"Ik ben nog steeds op zoek naar versterking van de kwestie van het belang van het menselijk leven", merkt Paz op. “Als bedrijven dat begrijpen, krijgen ze automatisch alle financiële voordelen eromheen.”


Veiligheid in Israël

Volgens de Israëlische vakbond Histadrut zijn sinds het begin van het jaar 29 bouwvakkers om het leven gekomen. Op 1 mei stierf een arbeider in Tel Aviv nadat de kraan waarin hij stond een elektriciteitspaal omgooide en hem verstrikte in elektrische bedrading.


Paz is echter optimistisch voor de toekomst.


“Toen we begonnen, was er veel cynisme over het vermogen van de industrie om te veranderen, vanuit de industrie zelf. Tegenwoordig zit ik aan tafel met de hoofden van bouwbedrijven die steeds meer capaciteiten willen die veel verder gaan dan de wettelijke eisen”, zegt hij.


“We zien resultaten – we hebben het aantal gemelde ongevallen met 70 procent verlaagd voor de bedrijven die met ons samenwerken. Bedrijven zijn helemaal klaar om technologie te adopteren.”


De visie van SafeGuard, zegt Paz, is om de volledige kracht van AI toe te passen om ongevallen vrijwel te elimineren.


“We willen graag de standaard worden in veiligheidsmanagement in het tijdperk van AI. Ik wil dat als mensen aan veiligheidsmanagement denken, ze aan SafeGuard denken.”


Klik hier voor meer informatie.


42 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page