top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

De nieuwe covid-19 regels per 3 oktober in Israël


Groen Paspoort. Screenshot YouTube


Per 3 oktober gaan de nieuwe Covid-19 regels in Israël in, die in het kort gezegd inhouden dat iedereen die driemaal is gevaccineerd het Groene Paspoort krijgt om toegang tot restaurants, evenementen, theaters etc te krijgen.


Het ministerie van Volksgezondheid heeft echter ook aangekondigd dat vanaf 3 oktober, ook van COVID-19 herstelde patiënten een enkele Covid-19 vaccinatie moeten krijgen om in aanmerking te komen voor een Groene Paspoort.


Dit betekend dat ongeveer 1,2 miljoen Israëli's die sinds het begin van de pandemie met Covid-19 zijn gediagnosticeerd, samen met degenen die een positieve serologische test hebben die hoge antilichamen aantoont, ten minste één vaccinatie nodig hebben om in aanmerking te komen voor het Groene Paspoort.


Vanaf 3 oktober geldt ook dat van iedereen die zes maanden na het krijgen van een tweede vaccindosis geen booster-injectie heeft gekregen, het Groene Paspoort zal worden ingetrokken.


De datum van 3 oktober markeert ook het begin van de eerste volledige schoolweek, waardoor ook voor leraren zal gelden dat zij driemaal moeten zijn gevaccineerd om het Groene Paspoort te krijgen en dus te kunnen gaan lesgeven.


Indien zij geen Groen Paspoort hebben omdat ze zich niet willen laten vaccineren kunnen zij geen les meer geven wat wordt beschouwd als een ongerechtvaardigde afwezigheid die geen vergoeding rechtvaardigt, zei het ministerie van Onderwijs vorige week. Die leraren mogen ook geen afstandsonderwijs geven, voegde het ministerie eraan toe.


Ook voor mensen die autorijlessen volgen geldt dat zij een Groen Paspoort moeten laten zien, dus driemaal moeten zijn gevaccineerd.433 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page