top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

De poppen aan het dansen - een nieuwe column van Simon SoesanHet kon niet anders.


Nadat we wekenlang raketten op onze daken kregen moest er wel wat gebeuren. Dit is het midden oosten, niet Europa, en hier moet je de hele tijd laten zien wie de sterkste is.


De cultuur hier eist dat je niet niks kunt doen als je wordt gebombardeerd. 75 jaar van onderhandelingen hebben aangetoond dat diplomatie niet de sterkste kant is van terroristen: voor hun is terreur een zakenmodel: hoe meer je schiet en hoe meer je het slachtoffer speelt – hoe meer geld je kunt krijgen van de EU en andere gekkies, zoals Sigrid Kaag.


Dus moesten een aantal topfiguren van de Islamitische Jihad het vannacht met hun leven bekopen, nadat ze wekenlang schreeuwden dat Israel te zwak is om te reageren. En reageren doen we nu, zelfs op dit moment dat u dit leest. En nee, we zijn niet trots op onze reactie – we zijn alleen opgelucht, want er valt alleen met geweld met deze terroristen te praten.


Op dit moment is de focus op Gaza, waar aan een kant de terroristen zich verschuilen in scholen, ziekenhuizen en hotels, terwijl aan de andere kant onze burgers zich klaarmaken voor een periode in schuilkelders. Ook in het noorden, in het centrum en in het oosten van ons land maken we ons klaar van een reactie van de – door Iran gesteunde en gestuurde – diverse fracties die ook willen laten zien dat ze hun financiële steun goed gebruikt hebben om raketten te kopen van Rusland, Iran en China.


Mijn verwachting is dat we dus elk moment raketten zullen zien vliegen uit alle hoeken, maar we zijn er klaar voor. Leuk is anders, maar men laat ons geen andere keus.


Politiek gezien is dit een pracht golf om op te surfen voor Netanyahu, die felle kritiek kreeg van zijn ultrarechtse partners: hoewel de meeste politieke partners van Bibi geen militaire dienst doen, eisten ze al wekenlang een grote reactie.


Onder deze militaire reactie zal Netanyahu proberen om al zijn belachelijke wetvoorstellen in onze Knesset door te drukken, om dan met een serieus gezicht te zeggen dat het nou eenmaal niet anders kan.


Gekke Ben Gvir, die niets anders kan dan provoceren, was al dagen bezig met het parlementaire werk van de regering te storen door niet naar vergaderingen te komen - nu slaat hij zich op de borst en beweert dat Netanyahu deze militaire actie ondernam om hem, Ben Gvir te paaien.


Wat ons, de burgers, betreft zijn we in staat van oorlog: schuilkelders zijn open in het hele land, mensen zijn aan het hamsteren zolang het nog kan en opeens is iedereen vergeten dat Netanyahu, die belooft hat de abnormale prijzenstijgingen te stoppen, dat helemaal niet gedaan heeft.


Prijzen zijn in de laatste weken met 20-30% gestegen en de kritiek op Bibi was ongelooflijk: een peiling liet zijn dat diegenen, die op hem stemden, zwaar teleurgesteld zijn in zijn slappe geouwehoer en lege beloftes: meer dan 70% van deze rechtste en ultrarechtse stemmen gaven aan nooit meer op hem te willen stemmen.


Dus komt deze militaire operatie, hoe zeer nodig dan ook, hem goed uit. Wij, de burgers willen geen oorlog, we willen in alle rust samen met onze buren een betere toekomst bouwen voor onze kinderen en kleinkinderen. Maar als je aan een kant bloeddorstige terroristen hebt en aan de andere kant een opportunistische politicus, dan krijg je de poppen aan het dansen.

Weer worden we met onze neus op het feit gewreven dat ook wij poppen of marionetten zijn.

Dankzij israelnieuws.nl kunt u op de hoogte blijven. Niet alleen van het nieuws hier, maar vooral van wat er zich achter de schermen afspeelt. Noem ons maar een vlieg aan de muur in de meest mysterieuze vergaderingen van onze regering: u krijgt de exclusieve inside informatie.


Op dit moment beloven alle terroristenclubjes wraak. Wraak omdat we hun leiders in bed vonden. Dezelfde leiders die gisteren nog trots meedeelden dat ze onverslaanbaar zijn en vooral hun werkeloos volk opriepen om te sterven voor het goede doel.

We hebben ze geholpen om een persoonlijk voorbeeld te geven.


Het blijft moeilijk voor de antisemieten om Joden mee te maken die terugslaan. Er zullen wel veroordelingen komen van de VN, EU en andere antisemieten, die geen poot uitstaken, geen woord repten, toen wij honderden raketten op ons dak kregen. Tegen deze miesjmachers zeggen wij: jullie hielden jullie mond toen wij onder vuur lagen – hou nu je mond wanneer wij reageren.


377 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page