top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

De 'Spark' werd ontvangen door de luchtmacht. Dit zijn zijn capaciteiten


Foto IDF woordvoerder


Vandaag vond de ceremonie plaats om de UAV “Spark” in ontvangst te nemen, waarbij de UAV werd ontvangen door het 144th UAV Squadron op de Hatzor Air Force Base.


De ceremonie werd geleid door de bevelvoerend officier van de Israëlische luchtmacht, generaal-majoor Tomer Bar, het hoofd van het UAV-directoraat bij het Ministerie van Defensie, de uitvoerend vice-president en algemeen directeur van Rafaels Air & C4ISR Systems Division, Yuval Miller. en CEO van Aeronautics Group, Dan Slasky.


Het 144e Squadron is het eerste dat de nieuwe en geavanceerde UAV – de ‘Spark’ – van Rafael and Aeronautics bestuurt.


Squadron 144 werd opgericht in 1972 en begon zijn reis als jachtsquadron bij de Israëlische luchtmacht. Tijdens de operatie exploiteerde het squadron jachtvliegtuigen van het type Eagle, Kfir en Hawk.


Squadron 144 staat bekend om zijn deelname aan de oorlogen in Israël met uitzonderlijke prestaties in de Jom Kipoeroorlog met meer dan 40 vijandelijke schietpartijen.


Foto IDF woordvoerder


In 2022 werd het squadron omgebouwd tot een luchtafweersquadron en heropend op de HA Hazor-basis. De helikopter zal een aanzienlijke verbetering teweegbrengen in het vermogen van de strijdkrachten om op een offensieve en effectieve manier op te treden op basis van de gegevens die zij zullen ontvangen. Dit is een nieuwe mogelijkheid van de helikopterarray, die de toegangspoort vormt tot de vijfde generatie helikopters. de helikopterarray in de IDF.


Het "Storm Clouds"-project is het ontwikkelings- en productieproject van de "Hnitzo" UAV onder leiding van het directoraat UAV's van het Ministerie van Defensie, de Rafael and Aeronautics Company. Het systeem is meerarmig en is een belangrijk onderdeel van multidimensionale oorlogsvoering De "Hnitzo" is een instrument vervaardigd door het

bedrijf "Aeronautics" And Rafael en is ontworpen voor het uitvoeren van contractuele taken, inlichtingen, het begeleiden van grondtroepen, het leiden van een aanval en meer.


“Dit is een opwindende dag waarop we weer een niveau hoger komen, een dag waarop het squadron over meer vliegtuigen en militaire vliegtuigen beschikt naast uitstekende dienaren”, beschreef de commandant van de luchtmacht, generaal-majoor Tomer Bar, “een dag waarop de “ Storm Clouds'-project verandert van een visie in een prachtige realiteit. Het squadron heeft een lange weg afgelegd sinds de oprichting ongeveer een jaar geleden, tot het vandaag de vliegtuigen ontving. Ik wil je daarvoor waarderen."


Generaal-majoor Tomer Bar. Foto IDF woordvoerder


“Dit is een feestdag voor de IDF, de luchtmacht en Squadron 144 in het bijzonder. Een dag waarop we het vonkvliegtuig in het leger ontvangen dat de ruggengraat zal vormen van een innovatief en grensverleggend leger dat de krachtsverhoudingen op het toekomstige slagveld dramatisch zal veranderen”, aldus de commandant van het 144e squadron, luitenant-kolonel. Een buitengewoon wit, dat innovatie, creativiteit en een plezier om dingen te doen als geen ander combineert. Een vliegtuig waarmee we als groep kunnen blijven groeien, uitbreiden en te zijner tijd het speerpunt van de capaciteiten van de IDF kunnen worden in de komende decennia tegen onze vijand aan de andere kant."


Foto IDF woordvoerder


“Vandaag hebben we een nieuwe steen in de veiligheidsmuur van de staat Israël gelegd”, aldus R., directeur van UAV’s bij het Ministerie van Defensie. “De stormwolkarray is een meerarmige en baanbrekende motor in de drone-arrays van de IDF. een technologische en conceptuele motor die, in samenwerking met alle takken van de IDF, capaciteiten op het gebied van robotica en luchtautonomie implementeert die toonaangevend zijn op het gebied van technologie, "augmentatiesysteem en het"Hanitz"-vliegtuig dat aan zijn kop staat", zegt Yuval Miller, Senior Vice President en hoofd van de lucht- en inlichtingenafdeling bij Rafael,


"Het"Storm Clouds"-project, dat Rafael en Aeronautics hebben geleid in de afgelopen jaren, is een belangrijke doorbraak in het verbeteren van de capaciteiten van de luchtmacht en is een aanzienlijke krachtvermenigvuldiger. We zullen blijven optreden om onze visie te realiseren om een ​​belangrijke pijler te zijn in de veiligheid van de staat Israël.”


“Dit is een strategische doorbraak die het toekomstige slagveld zal veranderen”, aldus Yuval Miller, senior vice-president en hoofd van de lucht- en inlichtingendivisie bij Rafael. “Het systeem combineert een innovatief operationeel concept met technologische mogelijkheden die toonaangevend zijn op de markt. mondiaal niveau en op vele manieren. Dit alles was alleen mogelijk dankzij de solide verbinding tussen de visie van de Israëlische strijdkrachten, de luchtmacht en de afdelingen van de IDF, samen met de capaciteiten en innovatieve technologische oplossingen met veel buiten de kaders denken bij Rafael, Aeronautics en haar dochterondernemingen. , in dit centrale programma."


65 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page