top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

'De Verenigde Nazis' - een column van Simon Soesan

Screenshot X


Daar was-ie dan! Het langverwachte rapport van de VN over de beestachtige praktijken van 7 oktober 2024. De VN stuurde een aantal heel belangrijke commissarissen die heel veel snappen van heel veel duistere praktijken en deze Hottentotten hebben wekenlang aan hun rapport gewerkt, om te verzekeren dat zelfs de meest simpele mens kan begrijpen wat ze wel en niet bedoelen in hun rapport.


Uiteraard zijn wij in Israël zeer dankbaar dat de VN zoveel tijd en inspanning hebben geïnvesteerd in dit onderzoek. Tijdens hun bezoeken dachten we nog te verwennen door kleine kinderen naar hun hotelkamers te sturen, maar het bleek dat deze belangrijke mensen meer op kinderen uit Haïti vallen, dus dat ging niet door.


Het rapport zelf is makkelijk in het kort samen te vatten: er zijn inderdaad veel mannen en vrouwen verkracht op 7 oktober. Veel van deze slachtoffers zijn eerst verkracht en daarna gruwelijk vermoord. Het rapport gaat in op details die ik u wil besparen. Maar ook bepaalt het rapport – en nu niet lachend op de grond gaan rollen, beste lezers – dat het niet bepaald kan worden dat de daders Hamas-leden waren. Echt. Het staat er zwart op wit geschreven.

Het was voor de VN-experts niet genoeg duidelijk dat de beelden van de bodycams van de Hamas terroristen alle gewelddadigheden hadden opgenomen.


Het was voor de VN experts niet genoeg duidelijk dat de meeste terroristen Hamas identificatie droegen (hoofdband, gedeeltelijk uniform).


Het was voor de VN experts niet genoeg duidelijk dat de terroristen Hamas leuzen schreeuwen.


Het was voor de VN experts niet genoeg duidelijk.


Ondertussen hebben wij een lijst van 450 (vierhonderdvijftig!!) geïdentificeerde UNRWA medewerkers naar de VN gestuurd, die allemaal hebben deelgenomen aan de gewelddadigheden van 7 oktober en erna: foto’s, video’s, opnames van telefoongesprekken.

Maar het was voor de VN niet genoeg duidelijk.


Mazzel dat de VN een volkomen onafhankelijke commissaris voor Gaza heeft aangesteld, die toevallig getrouwd is met een senior PLO lid en die in haar vorige functie geld overmaakte aan de Hamas, zonder blikken of blozen. Alsof je een pyromaan aanstelt als chef van de brandweer.


Wij in Israël leven in een trauma. Eerlijk is eerlijk, we komen er niet met onze koppies bij hoe je 150 dagen vrouwen, kinderen en bejaarden onder de grond opsluit en seksueel misbruiken kan. Persoonlijk kan en wil ik me niet indenken hoe ik me zou voelen als iemand van mijn familie tussen de gegijzelden zou zitten. Ik vermoed dat je me dan kunt afvoeren naar het gekkenhuis.


Maar zo ziet de wereld het niet. De wereld wil dat wij humanitair moeten zijn en voedsel moeten sturen naar Gaza. Dat Hamas geen medicijnen wil geven aan de gegijzelden, geen informatie wil geven over hun toestand, dat we nu weten van bevrijdde gegijzelden dat ze amper te eten krijgen en seksueel misbruikt worden, dat heeft niets te maken met de eis van de VS, VN en de EU dat wij wel humanitair moeten zijn.


En even voor de duidelijkheid: de humanitaire misère in Gaza is vreselijk. Maar we vergeten niet dat dit de mensen zijn die op 7 oktober op straat dansten op de lijken van Israëli's die ontvoerd waren. Die de lijken van Israeli’s schopten en Allah prezen voor hun daden. Die tot op heden beloven dat 7 oktober slechts het begin is.


In oorlogen zijn het altijd de burgers die de hoogste prijs moeten betalen. Niet eerlijk, vreselijk om te zien, maar tot 6 oktober was er een staakt-het-vuren en die hebben wij niet verbroken.


Maar we moeten humanitair zijn. Want de VN is niet zeker dat Hamas schuldig is aan het onbeschrijfelijke geweld van 7 oktober en erna. En de VN is ook niet zeker dat meer dan 450 UNRWA medewerkers Hamas-lid zijn, ondanks de bewijzen die geleverd zijn.


En ik ben niet zo zeker of ik de Verenigde Nazis serieus moet nemen.


2.390 weergaven12 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

12 Comments


Marcel Bijmolen
Mar 07

Ik heb geen woorden voor het gedrag van de VN,maar Verenigde Nazis vind ik zeker op zijn plaats als naam voor deze door en door verrotte criminele organisatie

Like

Willem Schraal
Willem Schraal
Mar 06

Ben niet bij machte mijn gevoelens en radeloosheid onder woorden te brengen, dat zulke onderzoekers, zich nog vrij kunnen bewegen en voor hun diensten ook nog rijkelijk uitbetaald worden. Hun straf voor de eeuwigheid staat al vast


Like
famheuts
Mar 06
Replying to

Amen 😭wie Israël zegent zal gezegend worden wie Israël vervloekt ZAL vervloekt worden.Ook mijn hart huilt bij dit vreselijke verdriet zoveel onrecht jullie is aangedaan en nog steeds.Maar gerechtigheid Zal komen.Jullie zijn G'ds oogappels wie aan jullie komt,komt aan G'd.Ik zou niet graag in hun schoenen willen staan.Wij strijden in gebed en vasten voor jullie mee.Wij houden van jullie AM YESRAEL CHAI💙🇮🇱🇮🇱🇮🇱🇮🇱🇮🇱💙💙💙💙💙💙

Like

parklaan82
Mar 05

Maar Verenigde Nazi’s!

Like
Joop Soesan
Joop Soesan
Mar 05
Replying to

Juist daarom

Like

parklaan82
Mar 05

Hoe kan je dit nou plaatsen?


Like
Joop Soesan
Joop Soesan
Mar 05
Replying to

Omdat het de realiteit is

Like

Henk Smelt
Henk Smelt
Mar 05

‭‭Jesaja 41:8-16 BB‬‬

[8] Maar jij, Israël, jij bent míjn dienaar. Volk van Israël, jou heb Ik uitgekozen. Je bent de familie van mijn vriend Abraham. [9] Jou heb Ik uit een ver land geroepen. Jou heb Ik uitgekozen. Tegen jou heb Ik gezegd: 'Je bent mijn dienaar. Jou kies Ik uit. Ik zal je nooit in de steek laten.' [10] Israël, wees niet bang, want Ik ben met je. Kijk niet angstig rond, want Ik ben je God. Ik maak je sterk. Ik help je. Ik houd je stevig vast en Ik kom voor je op. [11] Iedereen die tegen jou tekeer gaat, zal bedrogen uitkomen. Wie jou nu aanvallen, zullen worden gedood. [12] Je zal zoeken waar …

Like
cobykuijt
Mar 07
Replying to

Zo is het❤

Like
bottom of page