top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Defensie-exportovereenkomst van ongeveer 370 miljoen euro ondertekend tussen Israël en Griekenland


Foto Rafael Advanced Defense Systems


Directeur-generaal van het Israëlische ministerie van Defensie, generaal-majoor (res.) Eyal Zamir en de Griekse directeur van het directoraat-generaal voor defensie-investeringen en bewapening, vice-admiraal Aristeidis Alexopulos tekenden een GTG-overeenkomst voor de export van marine-, lucht- en land-spike raketten vervaardigd door "Rafael Advanced Defense Systems".

De overeenkomst heeft een waarde van ongeveer 1,44 miljard NIS (ongeveer 370 miljoen euro) en werd geleid door SIBAT, het directoraat Internationale Defensiesamenwerking van het IMoD.

Foto Rafael Advanced Defense Systems


De Spike anti-tank geleide raketten vervaardigd door "Rafael" zijn innovatieve en nauwkeurige elektro-optische raketten die geavanceerde technologie bevatten. De Spike-raketten kunnen worden gelanceerd vanaf ongeveer 45 platforms vanaf land, lucht en zee. Zo'n 40 landen over de hele wereld gebruiken de Spike-raketten, waaronder 19 EU-landen en NAVO-bondgenoten. Er zijn al meer dan 34.000 raketten van de Spike-familie geleverd aan verschillende landen over de hele wereld en daarvan zijn er meer dan 6.000 gelanceerd, zowel tijdens training als voor operationeel gebruik.

Minister van Defensie Yoav Gallant: “Dit project voegt zich bij een reeks overeenkomsten tussen de staat Israël en de Helleense Republiek en benadrukt verder het sterke partnerschap tussen onze landen en onze defensie-instellingen, evenals onze wederzijdse inzet om regionale stabiliteit te waarborgen.


Foto Rafael Advanced Defense Systems

Ik prijs onze defensie-industrieën - onze technologische capaciteiten stellen de staat Israël in staat om positieve economische en politieke successen te boeken."

Directeur-generaal van het Israëlische Ministerie van Defensie, Generaal-majoor (Res.) Eyal Zamir: "Deze overeenkomst met het Griekse Ministerie van Nationale Defensie is opnieuw een uitdrukking van het strategische partnerschap tussen Israël en Griekenland. Het maakt deel uit van een reeks overeenkomsten ter waarde van miljarden sjekels die we in de afgelopen twee jaar hebben ondertekend, inclusief de recente update van de mogelijkheden van het Griekse Air Force Pilot Training Center."

Generaal-majoor (Res.) Yoav Har-Even, CEO en president van Rafael: "We verwelkomen de overeenkomst met het Griekse Ministerie van Defensie en danken het Israëlische Ministerie van Defensie voor het bevorderen van de samenwerking met Griekenland in het algemeen en met betrekking tot deze deal in het bijzonder. De Spike-raketten zullen de portfolio van operationele instrumenten van het Griekse leger versterken en we verwachten in de nabije toekomst verdere uitbreiding door strategische samenwerkingen.

119 weergaven0 opmerkingen
bottom of page