top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Derde plaats in het Critérium du Dauphiné; een Gee-C-ster is geboren

Foto Israel Premier Tech


Iets meer dan een jaar geleden werd de wielerwereld verliefd op Derek Gee, rijdend voor Israel Premier tech, tijdens de Giro d'Italia. Zijn vasthoudendheid en vastberadenheid in de ontsnapping maakten hem dag na dag tot een favoriet bij de fans.


Zondag, toen hij op de derde plaats op het podium van het Critérium du Dauphiné stond, zijn allereerste WorldTour-podium, kunnen we gerust zeggen dat Gee opnieuw heeft laten zien hoe goed hij is.


Niet alleen behaalde de Canadees zijn eerste overwinning op Europese bodem met een indrukwekkende aanval in etappe 3, die hem in de gele leiderstrui plaatste, maar hij ondersteunde die ook met nog eens met vier top-10-resultaten, waaronder derde, vierde en vijfde plaats in de belangrijkste bergetappes.


Hoewel etappewinnaar Carlos Rodriguez en tweede overall Matteo Jorgenson erin slaagden Gee met nog iets meer dan een kilometer te gaan, op afstand te houden, groef hij diep om als derde te eindigen in deze etappe en zijn historische podium veilig te stellen.


“Na de rit had ik zoveel last dat ik er niet meer van kon genieten, maar nu begint het allemaal door te dringen,” zei hij. “Hierna zal er veel worden nagedacht. Momenteel geniet ik er gewoon van zoals het is. Maar het was echt gaaf.”


Gefeliciteerd, Derek, en het hele team van de Dauphiné met een schitterende week!

95 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page