top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Directeur-generaal van het Israëlische nationale cyberdirectoraat ontmoet de premier van Albanië


Foto Shlomi Amsalem, ministerie van Buitenlandse Zaken / GPO


Directeur-generaal van het Israëlische Nationale Cyber ​​Directoraat, Gaby Portnoy, heeft maandag een ontmoeting gehad met premier van Albanië, Edi Rama, als onderdeel van diens bezoek aan Israël.


Achtergrond van de bijeenkomst zijn de Iraanse cyberaanvallen op Albanië in de afgelopen maanden, die ertoe hebben geleid dat Albanië sancties oplegt aan Iraanse diplomaten in het land.


De Albanese premier sprak zijn interesse uit in het Israëlische model voor het omgaan met cyberaanvallen, vooral met betrekking tot de bescherming van kritieke nationale infrastructuur en de ontwikkeling van defensiecapaciteiten in zijn land.


Gaby Portnoy presenteerde het model voor de verdediging van kritieke nationale infrastructuur, de actieve defensieaanpak en de ontwikkeling van een nationale 'cyberkoepel'. Hij beschreef mogelijkheden voor hulp en nodigde Albanië uit om nauw samen te werken met Israël.


Portnoy zei tijdens de bijeenkomst: "Iran betaalt niet genoeg prijs voor zijn onophoudelijke pogingen om de civiele cyberspace lukraak te ondermijnen. Het standpunt dat Albanië innam bij het veroordelen en opleggen van sancties aan Iran, brengt de boodschap over dat agressieve acties een prijs hebben. Dit standpunt moet worden gehandhaafd. Samenwerking tussen landen biedt een beschermende gordel tegen deze en andere pogingen."


Bovendien stelde het DG van het Israëlische nationale cyberdirectoraat de Albanese premier voor om deel te nemen aan de ontwikkeling van een cyberbeveiligingssysteem dat Israël promoot.


De Albanese premier werd tijdens de bijeenkomst vergezeld van de Israëlische ambassadeur in Albanië, Galit Peleg, die tijdens het bezoek verklaarde dat de ambassade contact zal opnemen met de relevante autoriteiten in Albanië om ervoor te zorgen dat cyber een topprioriteit blijft voor de twee landen.

31 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page