top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

'Dit verhaal is gelogen' - Een nieuwe column van Simon Soesan


Uit de duim gezogen. Ik ben een fantast, vandaar.

Dag Kinderen van het hele land. Zitten jullie allemaal klaar?

Dan hier een verhaaltje voor het slapen gaan en dan….het klokje van zeven uur en dus naar bed!


Ergens in de maand november 2019 vloog een Chinese dokter uit Wuhan naar Teheran. Deze dokter werkte in het laboratorium voor chemische oorlogsvoering (dit laboratorium heeft de hoogste graad, graad 4) en had een cilinder bij zich.


In deze cilinder bevond zich een nieuw chemisch wapen, bijgenaamd Coronavirus, wat besteld was door de regering in Teheran en aangemaakt was met ingrediënten uit een fabriek in de provincie Zeeland, in Nederland. De bedoeling was om in een Iraans laboratorium dit virus te verrijken en dan later, via een basis in Syrië, dit virus over Israël te laten sproeien.


De dokter werd met veel eer ontvangen in een geheim laboratorium, net buiten de hoofdstad, waar bijna de gehele regeringstop van Iran, inclusief gasten zoals het hoofd van de Hezbollah, op hem wachtten. Daar aangekomen, gaf de Chinees tekst en uitleg over het virus, onder luid applaus van de aanwezigen.


Enkele dagen na zijn terugkeer in China, besefte de dokter dat de cilinder niet hermetisch afgesloten was. Hij werd ziek en stierf.


Op dit moment is de hele Iraanse regering ziek met het Corona-virus, inclusief Hassan Nasrallah, de leider van Hezbollah, die ook velen in zijn omgeving in Libanon aanstak. De ware cijfers van het virus in Libanon en Iran zijn uiteraard onbekend, men kan slechts raden wat daar aan de hand is.


Een week geleden bombardeerde Israël het laboratorium in Syrië, waar vanuit het virus over Israël verspreid moest worden: voor de eerste maal in de geschiedenis diende Syrië, noch Iran een klacht in.


De rest, zoals men zegt, is al geschiedenis.

Zo, en dan nu: oogjes dicht, mondjes toe…sssjjj welterusten.


Nogmaals: dit verhaaltje is puur fantasie en uit mijn duim gezogen.

(Deze column werd eerder gepubliceerd in maart 2020)

376 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page