top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Door schenking David Geffen krijgt Nationale Bibliotheek van Israël auditorium met 480 zitplaatsen


David Geffen tijdens een interview in 2014. Screenshot YouTube


De Nationale Bibliotheek van Israël (NLI) heeft aangekondigd dat een genereuze gift van de legendarische entertainmentfiguur en filantroop David Geffen het David Geffen Auditorium op de nieuwe campus van de Nationale Bibliotheek zal vestigen, precies op schema om zijn deuren volgend jaar naast de Knesset in Jeruzalem te openen.


De nieuwe NLI-campus, ontworpen door het gerenommeerde architectenbureau Herzog & de Meuron, biedt als nooit tevoren toegang tot de collecties van wereldklasse en biedt een scala aan locaties voor zijn baanbrekende culturele en educatieve programmering in een veilige, duurzame en hypermoderne omgeving.


Computersimulatie van het David Geffen Auditorium. Foto NLI


Het David Geffen Auditorium wordt het middelpunt van de nieuwe campus en biedt onderdak aan concerten, conferenties, lezingen, filmvertoningen, optredens en andere speciale evenementen geproduceerd door de NLI, evenals andere instellingen en organisaties.


De ruimte van 5.000m2 met 480 zitplaatsen zal een best-in-class presentatie locatie zijn, die een broodnodige niche opvult voor een multifunctionele zaal van deze omvang en dit kaliber in de hoofdstad van Israël. De achterkant van het podium zal een opvallende 7,5 m hoge glazen vliesgevel hebben, die een visuele verbinding zal bieden met het Idan en Batia Ofer Park van de campus met een openbaar amfitheater, plein en voetgangersgebied.


Om een uitzonderlijke veelzijdigheid te garanderen voor het scala aan evenementen dat daar wordt gehouden, omvat het ontwerp geoptimaliseerde zichtlijnen, verlichting en audiovisuele apparatuur, evenals een aangepast plafond dat minerale vezels, gips en houtelementen zal integreren om een ideale veelzijdige akoestiek te bereiken voor verschillende soorten evenementen, waaronder muziekuitvoeringen, lezingen, paneldiscussies en meer.Het David Geffen Auditorium speelt een sleutelrol binnen de huidige transformative vernieuwing van de 129 jaar oude Nationale Bibliotheek, die streeft naar open toegang en een divers publiek in Israël en over de hele wereld aanmoedigt om zich bezig te houden met de schatten van Joodse, Israëlische en Midden-Oosterse culturen door middel van een scala aan culturele, educatieve, academische en digitale initiatieven.


David Geffen zelf, zegt : "Ik ben er trots op samen te werken met de Nationale Bibliotheek van Israël, een van de toonaangevende culturele instellingen van Israël, en om haar ongelooflijke collecties en doordachte, innovatieve programmering te ondersteunen."


Al meer dan een halve eeuw is David Geffen een leidende kracht in de entertainmentindustrie, definieerde hij de populaire cultuur en werd hij een prominente filantroop door grote steun te bieden aan talloze goede doelen, met name op het gebied van gezondheid en kunst. Zijn steun aan UCLA richtte de Geffen School of Medicine en de Geffen Academy op. Hij is een leider in de strijd tegen aids sinds de beginjaren van de epidemie. Als beschermheer van de kunsten heeft Geffen aanzienlijke schenkingen gedaan aan onder meer het Museum of Modern Art, het Museum of Contemporary Art, het Los Angeles County Museum of Art, het Geffen Playhouse en het Academy Museum of Motion Pictures. In 2015 werd David Geffen Hall, de thuisbasis van het New York Philharmonic in het Lincoln Center, naar hem vernoemd.51 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page