top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Drones van Israëlische startup Percepto controleren krachtcentrales in Florida op schade


Percepto-drones zullen de Florida Power & Light-infrastructuur bewaken. Foto met dank aan Percepto


Orkanen hebben misschien hun gelijke ontmoet nu de Israëlische startup Percepto zijn "Drone-in-a-Box" uitrolt bij Florida Power & Light (FPL), het grootste elektriciteitsbedrijf van de staat dat 11 miljoen klanten bedient.


De autonome drones van Percepto zijn bedoeld om de energiecentrales van FPL te bewaken en ervoor te zorgen dat eventuele schade snel wordt opgemerkt, vooral na de frequente orkanen van de staat. Tijdens orkaan Dorian in 2019 rapporteerde FPL $ 274 miljoen aan schade, waardoor 160.000 klanten in het ongewisse bleven.


Dit is het grootste commerciële autonome droneproject ter wereld. Het is ook de eerste operatie met autonome drones in een stedelijke omgeving voor infrastructuurinspectie.


Het in Modi'in gevestigde Percepto werkt sinds 2018 samen met FPL als onderdeel van haar streven om te voldoen aan de opkomende Amerikaanse luchtvaartregelgeving.


De drones in Florida worden gecoördineerd op Percepto's Autonomous Inspection and Monitoring (AIM) platform, waarmee drones op afstand kunnen worden bediend om ervoor te zorgen dat ze synchroon samenwerken.


In fase één van het project zullen het komende jaar 13 Drone-in-a-Box-installaties worden geïntroduceerd in het West Palm Beach-gebied. Het lange termijnplan van FPL is om de komende vijf jaar honderden Percepto-drones te introduceren.


De drones van Percepto zijn in 2020 gecertificeerd door de "Wall of Wind" van Florida International University - een windtunnelsimulatiefaciliteit die de onbemande luchtvaartuigen blootstelde aan windstoten van meer dan 386 km per uur. De Drone-in-a-Box-oplossing was de eerste autonome UAV die de orkaantests van niveau 5 doorstond.

Percepto's elektrische drones op batterijen kunnen 40 minuten vliegen tussen oplaadbeurten op een hoogte van 130 voet (hoog genoeg om elektriciteitspalen te vermijden) en zijn uitgerust met dag- en nachtcamerasystemen die kunstmatige intelligentie gebruiken om storingen en veiligheidsrisico's te identificeren.


De drones vliegen over een voorgeprogrammeerde route en keren terug naar een basisstation (de “box” in Drone-in-a-Box) om data te downloaden en op te laden. Luchtinzichten kunnen ook live worden gestreamd.


"We kijken ernaar uit om onze lange en productieve relatie met FPL voort te zetten om ervoor te zorgen dat de elektrische infrastructuur van Florida constant wordt gecontroleerd, waardoor bewoners een betrouwbaardere infrastructuur krijgen, met snellere stroomvoorziening na stroomonderbrekingen", zei Percepto Chief Commercial Officer Ariel Avitan tegen ISRAEL21C.


Percepto's AIM-platform maakte TIME magazine's "100 beste uitvindingen van 2021" lijst. De oplossingen van het bedrijf worden gebruikt door Fortune 500-klanten op zes continenten, zegt het bedrijf, waaronder Delek US, Koch Fertilizer, ICL Dead Sea Works en Verizon. Het Italiaanse gas- en elektriciteitsbedrijf Enel is ook een klant.
65 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page