top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Een hap nemen uit plastic landbouwafval in Mexico, is wat het Israëlische Netafim doet


Netafim's Mexicaanse kunststofrecyclingfabriek. Foto met dank aan Netafim


Netafim, de Israëlische pionier en wereldleider op het gebied van precisie-irrigatie, heeft Mexico's grootste recyclingfaciliteit voor landbouwplastic geopend in Culiacán om plastic afval in de landbouw te verminderen.


Het rapport van vorig jaar van de Voedsel- en Landbouworganisatie van de VN benadrukte de "rampzalige" manier waarop plastic wordt gebruikt in de landbouw. De FAO erkende de voordelen van plastic bij de productie en bescherming van voedsel, maar zei dat het alomtegenwoordig is geworden en dat het meeste ervan wordt begraven of verbrand na eenmalig gebruik.


De nieuwe Mexicaanse faciliteit, Netafims tweede recyclingfabriek voor agrarische kunststoffen, zal gebruikte druppelleidingen voor plastic irrigatie ontvangen van boeren in het hele land. Ze worden versnipperd, gewassen en gepelletiseerd en vervolgens upcycled tot nieuwe driplines. De faciliteit kan meer dan 3.000 ton plastic per jaar verwerken.


Netafim , wiens irrigatie- en fertigatie oplossingen in meer dan 110 landen worden gebruikt, heeft de afgelopen jaren zo'n 170.000 ton geregenereerd plastic gebruikt in zijn wereldwijde activiteiten.


Het Israëlische bedrijf, opgericht in 1965 en in 2017 overgenomen door de fabrikant van kunststofbuizen en hulpstukken Orbia, heeft verschillende recyclingprogramma's in Californië, Australië, Israël, Peru, Chili en Spanje. Tegen 2030 streeft Netafim ernaar dat al zijn druppelleidingen minimaal 45 procent gerecycled materiaal bevatten.


"In een tijd waarin nauwkeurige irrigatieoplossingen nodig zijn om extreme droogte en andere weersomstandigheden te bestrijden, bevordert ons wereldwijde ReGen Circularity Program onze missie om de landbouw milieuvriendelijker te maken", aldus John Farner, Chief Sustainability Officer van Netafim tegen ISRAEL21C.


"Mexico, een van onze top vijf markten, is een grote landbouwexporteur en onze fabriek in Culiacán biedt de boeren in de regio een efficiënte, holistische en lonende oplossing om hun duurzaamheidsdoelen te helpen bereiken."


De 40.000 vierkante meter grote fabriek van Netafim in Culiacán heeft een waterrecirculatiesysteem en wordt aangedreven door zonne-energie.
42 weergaven0 opmerkingen

Opmerkingen


bottom of page