top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Een nieuwe Israëlische chatbot helpt Oekraïense onderwijzers op afstand lesgeven


Foto via Rakuten Viber


Een nieuwe "Teach the Teachers" -chatbot van het in Israël gevestigde berichten- en spraak gebaseerde communicatiebedrijf Rakuten Viber faciliteert afstandsonderwijs in het belegerde Oekraïense onderwijssysteem.


Uit een onderzoek van september, uitgevoerd door het Rakuten Viber-team in Oekraïne, blijkt dat vanwege de aanhoudende oorlog 66 procent van de respondenten online zal studeren en nog eens 19% een combinatie van onderzoek op afstand en persoonlijk onderzoek zal nastreven.


De Viber-berichtenapp, die een penetratie van 98% heeft in Oekraïne, werkt samen met de Oekraïense educatieve studio EdEra om de gratis online cursussen te ontwikkelen die de uitdagingen aangaan waarmee zo'n 450.000 leraren worden geconfronteerd, zoals:


- Hoe huiswerk te organiseren via Viber - Hoe aanwezigheidsregistratie bij te houden en kennis te monitoren

- Hoe studenten te motiveren om deel te nemen aan leren tijdens afstandsonderwijs - Hoe organiseer je een chat met studenten en ouders


Omdat onderwijs op afstand en hybride onderwijs in andere Europese regio's doorgaat, zal de chatbot ook beschikbaar zijn in Griekenland en Bulgarije.


“Het is moeilijk om onderwijs te geven als iedereen geïsoleerd is, zoals we tijdens Covid zagen en nu doorgaan in Oekraïne. Viber is een van de belangrijkste communicatiemiddelen voor leren op afstand in deze regio's geworden”, zegt Ofir Eyal, CEO van Rakuten Viber.


“We willen kinderen helpen om door te leren in deze moeilijke tijden en leerkrachten – die in hun derde jaar lesgeven op afstand – helpen om betere en soepelere processen te vinden om de productiviteit te maximaliseren. Dit initiatief is een van de vele stappen die Viber neemt om de gemeenschap te ondersteunen.”


Viber werd in 2010 in Tel Aviv opgericht door Talmon Marco en Igor Magazinnik en werd in 2014 gekocht door het Japanse bedrijf Rakuten. Rakuten Viber heeft kantoren over de hele wereld.
39 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page