top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Eerste fase goedgekeurd om de bio-convergentie in Israël te bevorderen


Foto via Facebook


Het TELEM Forum (Nationale Infrastructuur voor R&D), bestaande uit de Planning and Budgeting Committee van de Council for Higher Education, MAFAT - The Israeli Ministry of Defense Directorate of Defense Research and Development (DDR&D), het ministerie van Innovatie, Wetenschap en Technologie, de Innovation Authority en het Ministerie van Financiën keurden de eerste fase van het nationale vijfjarenprogramma goed, voor een bedrag van ongeveer NIS 435 miljoen (€ 122 miljoen) om het gebied van bio-convergentie in Israël te bevorderen.


Naast het TELEM-programma is de Innovation Authority van plan om onafhankelijk 720 miljoen Shekel (€ 200 miljoen) extra te investeren om het veld vooruit te helpen. Dienovereenkomstig wordt verwacht dat gedurende de totale periode van vijf jaar van staatsinvesteringen op het gebied van bio-convergentie activiteiten zullen worden gegenereerd voor een bedrag van bijna NIS 2 miljard.


Het programma zal zich richten op het creëren van infrastructuur en het ontwikkelen van capaciteiten op gebieden waar Israël voordelen heeft, waaronder gebieden zoals bio-engineeringapparatuur, bio printen, weefseltechnologie, milieumicroben, synthetische biologie en meer, die dienen als technologische bouwstenen in de wereld van onderzoek en ontwikkeling, waarbij zowel de particuliere sector als de academische wereld wordt geholpen.


Het gebied van bio-convergentie combineert kennis en technologieën uit verschillende technische disciplines (elektronica, software, materialen en meer) met een groot aantal biologische gebieden. Dit is een grensverleggende wereld van content die zich in een versneld tempo ontwikkelt in de mondiale industrie en een belangrijke plaats inneemt in de toepassing van medicijnen, veiligheid, schone energie, klimaat, landbouw, voedsel en meer. De verwachting is dat het de komende jaren een leidende factor zal zijn in de ontwikkeling en productie van deze velden.


De sprong in de biowetenschappen, na een integratie van rekenkundige en technische capaciteiten, leidde tot de introductie van defensie-R&D op dit gebied over de hele wereld. Het directoraat voor wapenonderzoek en -ontwikkeling (MAFAT) van het Ministerie van Defensie heeft het gebied van biologische engineering tot stand gebracht en zal als onderdeel van het nationale programma een gezamenlijk ontwikkelingskanaal leiden met de Innovation Authority voor dubbele toepassingen voor veiligheid en civiele doeleinden.
30 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page