top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Eerste waterstoftankstation geopend in Israël


Foto met dank aan Bazan Group via ISRAEL21c


Israëls eerste tankstation voor waterstof is geopend en luidt de start in van schoon, op waterstof gebaseerd transport in Israël.


"We zijn er trots op een baanbrekend project op het gebied van energie te lanceren, dat het verkeer van niet-vervuilende voertuigen op waterstof mogelijk zal maken zonder uitstoot en zonder luchtvervuiling", aldus Nir Galili, CEO van de Sonol Energy Group, die gas exploiteert stations in heel Israël, tegen ISRAEL21c.


Sonol werkte samen met brandstofleverancier Bazan Group en auto-importeur Colmobil Group aan de waterstoftankinstallatie in een van zijn benzinestations in de buurt van Haifa Bay , die de eerste drie Hyundai-vrachtwagens aangedreven door waterstofbrandstofcellen naar Israël bracht.


Bazan Group bereidt zijn eerste vrachtwagen op waterstof voor in april 2023. Foto met dank aan Bazan Group via ISRAEL21c


"In de komende 10 jaar zullen miljoenen voertuigen de weg op gaan en zal Israël stikken door de vervuiling die zal ontstaan ​​en zullen we allemaal een hoge prijs betalen", vervolgde Galili.


“Het is de plicht van de regering om van Israël een leider te maken op het gebied van waterstofenergie door middel van een alomvattend plan dat deze belangrijke transitie zal ondersteunen en stimuleren, die niet alleen economische en nationale voordelen oplevert, maar ook mensenlevens redt – niet minder dan Dat."


De nieuwe plek voor het tanken van waterstof bevindt zich in een bestaand Sonol-station met benzinepompen en oplaadstations voor elektrische voertuigen, en zal ook een opslagfaciliteit voor zonne-energie worden.


De drie partners zeiden dat ze van plan zijn om meer van dergelijke stations in Israël te openen – elk kost ongeveer 5 miljoen shekels, of $ 1,4 miljoen – afhankelijk van hoe de markt voor voertuigen op waterstof groeit. Bazan, een olieraffinaderij in Haifa, zal de waterstof produceren en naar de stations transporteren.


Sonol merkte op dat water het enige bijproduct is van de elektrochemische reactie tussen waterstof en zuurstof in de brandstofcel.

1.773 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page